Λυπηρό: Δείτε πως καταστράφηκε επιχείρηση στην Εύβοια [Φωτογραφία]

Είναι από τις πιο δύσκολες στιγμές για μία επιχείρηση. Δεν φτάνει το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια οι επιχειρήσεις βιώνουν την κρίση, έρχεται κάποτε και ο αστάθμητος παράγοντας. Και εκεί που έχεις την επιχείρηση σου και το παλεύεις, μέσα σε ένα βράδυ τα χάνεις όλα. 

Έτσι τα έχασαν και οι κάτοικοι στην Εύβοια. Μέσα σε λίγες ώρες εξαιτίας των φονικών πλημμυρών, σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν μονομιάς.

Στις παρακάτω φωτογραφίες, θα δείτε μία επιχείρηση. Πριν την καταστροφή ήταν ταβέρνα. Λίγο μετά τις πλημμύρες καταστράφηκε. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι σκληρές.

Στις επιχειρήσεις που καταστράφηκαν από την πλημμύρα βρέθηκε το επιμελητήριο της Εύβοιας.

Με την επιτροπή για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο, επισκεφθήκαμε σήμερα επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ότι αποζημίωση και να πάρουν, είναι αδύνατον να αποζημιωθούν οι κόποι, η δουλειά, ο αγώνας μιας ζωής.
“Με την επιτροπή για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε επιχειρήσεις, εκπροσωπώντας το Επιμελητήριο, επισκεφθήκαμε σήμερα επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Ότι αποζημίωση και να πάρουν, είναι αδύνατον να αποζημιωθούν οι κόποι, η δουλειά, ο αγώνας μιας ζωής.” έγραψε στο προφίλ της στο facebook η εκπρόσωπος του επιμελητηρίου Βούλα Αγιοστρατίτη

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ η 11η Σεπτεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων αποζημίωσης των πληττόμενων επιχειρήσεων των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Το Επιμελητήριο Ευβοίας καλεί όλες τις επιχειρήσεις των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες της 9ης Αυγούστου 2020 και μέχρι σήμερα δεν έχουν καταθέσει αίτηση για αποζημίωση λόγω των ζημιών που υπέστησαν,να προσέλθουν ΑΜΕΣΑ στα γραφεία της Περιφέρειας της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε Ευβοίας, (Λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα, 2ος όροφος, γραφείο 201 και 210).

Η επικοινωνία των πληττόμενων επιχειρήσεων με την Περιφέρεια μπορεί να γίνει στα τηλέφωνα: 2221353934, 2221353433, 2221353738, 2221353512 και 6978141377 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] και [email protected], δεδομένου ότι η 11η Σεπτεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα υποβολής της αίτησης αποζημίωσης.

Οδηγίες για να προφυλαχθείτε από τις πλημμύρες

  • Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες, σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:
    Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.Αν είστε μέσα σε κτίριο, θα πρέπει να εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο. Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο, μην διασχίσετε χείμαρρο πεζοί ή με αυτοκίνητο.
    Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια και εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει. Τέλος Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.Αν περάσει η πλημμύρα και βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο, μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.
    – η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
    – εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
    – τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.