Επίδομα παιδιού 5η δόση: Πότε θα γίνει η πληρωμή της;

Το ερώτημα πολλών οικογενειών είναι για το πότε θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού (τέκνων) 2020.

Σε λίγες μέρες θα γίνει η πληρωμή της πέμπτης δόσης που θα δώσει ο ΟΠΕΚΑ μέσα από το επίδομα παιδιού για το έτος 2020.

Για όσους δεν το ξέρουν, να σας ενημερώσουμε ότι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, δηλαδή τη Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού (τέκνων) για το 2020 στους δικαιούχους, όπως ορίζει ο νόμος.

Επίδομα παιδιού 2020. Πότε θα πιστωθεί η πέμπτη Ε δόση

Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο -Οκτώβριο και υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι, το επίδομα χορηγείται από το πρώτο παιδί και το συνολικό ποσό καθορίζεται από τον αριθμό των εξαρτώμενων παιδιών και την κατηγορία του οικογενειακού εισοδήματος.

Αναλυτικά, υπάρχει ο παρακάτω πίνακας που ενημερώνει για το ακριβή ποσό που θα δωθεί από το επίδομα τέκνων 2020.

Το ποσό του επιδόματος διαμορφώνεται σε μηνιαία βάση στα 70 ευρώ/ 42 ευρώ/ 28 ευρώ για κάθε παιδί (για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογούμενου) και στα 140 ευρώ/ 84 ευρώ /56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί σε μηνιαία βάση.

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι η αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.