Επίδομα παιδιού 2020: Ποιοι θα πάρουν και πότε θα πληρωθεί η 5η δόση

Επίδομα παιδιού δικαιούνται όσοι έχουν οικογένεια και τα παιδιά είναι κάτω των 19 ετών. Επίδομα παιδιού η τέκνων δόθηκε και το 2020.

Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν παιδιά που δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη Μέση Εκπαίδευση. Ως ημέρα γέννησης των τέκνων θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης τους.

Ένα άλλο θέμα με το επίδομα παιδιού α 21, είναι τι γίνεται με τους φοιτητές. Και εδώ ο νομοθέτης έχει δώσει την λύση και τονίζει ότι τα τέκνα που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον φοιτούν, τα επιδόματα καταβάλλονται μόνο κατά τον χρόνο της διάρκειας φοίτησης τους και σε καμία περίπτωση πέρα από το τέλος του έτους που συμπληρώνουν το 24ο έτος της ηλικίας τους.

Επίδομα Παιδιού - Α21
Επίδομα Παιδιού – Α21: Ποιοι το παίρνουν και πότε

Για να γίνει η πληρωμή από το επίδομα παιδιού θα πρέπει να υποβληθεί η αίτηση. Η αίτηση περιουσιακής κατάσταση (Α21) για το επίδομα του παιδιού θα υποβάλλεται διαρκώς. Έτσι, η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για τις νέες αιτήσεις αμέσως μετά από την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης.

Οι ημερομηνίες για το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ είναι οι κάτωθι:

  • 1η δόση: τέλος Μαρτίου (για όσους έκαναν αίτηση ως τις 15 Ιανουαρίου )
  • 2η δόση: τέλος Μαΐου
  • 3η ’ δόση: τέλος Ιουλίου
  • 4η δόση: τέλος Σεπτεμβρίου
  • 5η δόση: Τέλος Νοεμβρίου
  • 6η δόση: πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τέλος, να σας πούμε ότι το επίδομα παιδιού απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα παρά μόνον εάν ρητά προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο οικονομικών ενισχύσεων κοινωνικής προστασίας.
επιδομα παιδιου πινακες 2020,

Τα νέα της Εύβοιας

Τιμές ρεύματος Απριλίου 2023: Πόσο είναι η επιδότηση;

Πότε αρχίζει το εορταστικό ωράριο Πάσχα;

Φωτοβολταϊκά στέγης επιδότηση 2023: Πότε θα αρχίσει;

Παράκαμψη στη Χαλκίδα: Πότε ξεκινά το έργο;

Ερέτρια: Ο δυνατός ήχος πάγωσε όσους ήταν εκεί

Κύμη: Όλο το χωριό βγήκε στον δρόμο για την παρέλαση

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις