Επίδομα ασθένειας 2024: Πότε πληρώνει;

Επίδομα Ασθένειας 2024: Η ηλεκτρονική αίτηση μέσω του e-ΕΦΚΑ για εργαζόμενους

Επίδομα ασθένειας 2024: Πότε ξεκινά η πληρωμή
Επίδομα Ασθένειας 2024

Το Επίδομα Ασθένειας αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής προστασίας, και το 2024 φέρνει μια καινοτομία στη διαδικασία χορήγησής του.

Με τη χρήση του υπολογιστή σας, πλέον είναι δυνατή η υποβολή αίτησης για το επίδομα ασθένειας μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία, προσφέρει στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα ασθένειας με ευκολία και ταχύτητα.

Πώς κάνουμε Αίτηση:

Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, ο ασφαλισμένος χρήστης πρέπει να επισκεφθεί τον σύνδεσμο https://www.efka.gov.gr/el/elektronikes-yperesies/epidoma.

Αυτός ο σύνδεσμος ανακατευθύνει αυτόματα τον χρήστη στην ιστοσελίδα του gov.gr για πιστοποίηση μέσω του λογαριασμού TAXISnet.

Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τους προσωπικούς του κωδικούς TAXISnet για πιστοποίηση και επιλέγει “Σύνδεση”.

Αφού πιστοποιηθεί, εισέρχεται στην πλατφόρμα του επιδόματος ασθένειας.

Εκεί, εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία του ασφαλισμένου, και από την ίδια πλατφόρμα μπορεί να υποβάλει αίτηση για το επίδομα ασθένειας, γρήγορα και απλά.

Αίτηση για COVID-19:

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή επιτρέπει επίσης την υποβολή αίτησης για επίδομα ασθένειας σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος έχει πάθει COVID-19.

Πληρωμή Επιδόματος:

Σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει στάνταρ ημερομηνία για την πληρωμή του επιδόματος ασθένειας.

Η πληρωμή μπορεί να γίνει μέσα στον μήνα αλλά και αργότερα, ανάλογα με τις διαδικασίες που ακολουθεί ο ΕΦΚΑ.

Η επιλογή αυτή για ηλεκτρονική υποβολή αίτησης αναμένεται να διευκολύνει τους εργαζόμενους, καθιστώντας τη διαδικασία πιο αποτελεσματική και ευέλικτη.

Οι εργαζόμενοι πλέον έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται το επίδομα ασθένειας τους με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή τους, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση χρόνου και την ευκολία στην αντιμετώπιση των διαδικασιών τους με τον ΕΦΚΑ.