Καλή είδηση: Μόνο ένα κρούσμα κορονοϊού στην Εύβοια-Που εντοπίζεται;

Από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1044 νέα κρούσματα κορωνοϊού την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και μόνο 16 καταγράφηκαν στην Στερεά Ελλάδα.

Στην Φθιώτιδα εντοπίστηκαν τα περισσότερα. Πρόκειται για 6 κρούσματα, στην Βοιωτία και στην Ευρυτανία είχαμε 4 και στην Εύβοια και στη Φωκίδα από 1.

Όσον αφορά τον νομό μας, το κρούσμα εντοπίζεται στον Δήμο Χαλκιδέων. Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έχουν σχετική αισιοδοξία, καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων είναι μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Ωστόσο, μικρό κύμα ανησυχίας δημιουργούν οι εκτιμήσεις των ειδικών ότι ο κορωνοϊός κρατά σε απόσταση τους πολίτες από τα νοσοκομεία και από την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που εμφανίζουν.

Σταμάτησε να αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών σε ΜΕΘ. (πηγή φωτογραφίας: pexels.com)

Την ίδια ώρα όπως όλα δείχνουν, τα σχολεία δεν θα ανοίξουν στις 7 Δεκέμβρη. Ακούγονταν τις προηγούμενες ημέρες ότι θα άνοιγαν κλιμακωτά τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στις 7 Δεκεμβρίου και έπειτα από μία εβδομάδα, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων ή θα πάμε για το νέο έτος, δεν υπάρχει “πράσινο φως” από τους ειδικούς. Η εισήγηση τους αναμένεται τις επόμενες ημέρες και τότε θα γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουν τα σχολεία στο τέλος της εβδομάδας. Για αυτό θα υπάρξει ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.