Ποιοι θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο;

Μια από τις καλύτερες ειδήσεις των τελευταίων μηνών, αποτελεί το εμβόλιο της Pfizer όπου αναμένεται να εγκριθεί ήδη από τον επόμενο μήνα.

Την ίδια ώρα οι δυτικές κυβερνήσεις προσπαθούν πυρετωδώς να βρουν τρόπο για την ταχεία διανομή των δόσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Για παράδειγμα, η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας (NHS) έχει ήδη πραγματοποιήσει ασκήσεις ετοιμότητας για να διαπιστώσει πώς ένα εμβόλιο που πρέπει να αποθηκευθεί σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες θα χορηγηθεί μαζικά στον πληθυσμό. Επιπλέον, ήδη από τον επόμενο μήνα έχει προγραμματιστεί ο πρώτος εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας.

Σε ό,τι αφορά στο εμβόλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι από το τέλους του έτους, αρχές του 2021 θα είναι διαθέσιμο και μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου του 2021 θα μπορεί να έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

«Η κατεύθυνση θα είναι να το κάνει όποιος θέλει. Αν χρειαστεί να έχουμε κάτι πιο αυστηρό θα το δούμε», είπε και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τους ειδικούς χρειάζεται να εμβολιαστεί ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού για να δημιουργηθεί ανοσία. Πιστεύουμε ότι δεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω και θα πειστούν οι συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο».