Έκρηξη στο Βασιλικό της Εύβοιας – Δείτε τι συνέβη τα ξημερώματα!

Ένας δυνατός θόρυβος ακούστηκε τα ξημερώματα στην Βόρεια Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα ήταν ξημερώματα Σαββάτου 29 Αυγούστου 2020, όταν ένας δυνατός θόρυβος σήκωσε τους κατοίκους στο Βασιλικό της Εύβοιας από τα κρεβάτια τους.

Μία δυνατή βοή έκανε πολλούς να ξυπνήσουν από τον θόρυβο ενώ την ίδια ώρα οι άγνωστοι δράστες άδειαζαν το μηχάνημα ΑΤΜ. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανατίναξη ΑΤΜ στην Εύβοια, μιας και παρόμοια είχε γίνει στο Μαντούδι.

Ήταν περίπου 5 τα ξημερώματα όταν οι δράστες ανατίναξαν με τη γνωστή μέθοδο του αερίου το μηχάνημα που βρίσκεται έξω από τα ΕΛΤΑ και πήραν τα χρήματα αφήνοντας την σκόνη τους!

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στο μηχάνημα και στο κτίριο που φιλοξενεί το ΑΤΜ. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας.

Λίγα λόγια για την περιοχή Βασιλικό της Εύβοιας

Το Βασιλικό είναι κωμόπολη της κεντρικής Εύβοιας. Διοικητικά είναι έδρα της δημοτικής κοινότητας Βασιλικού του δήμου Χαλκιδέων, της περιφερειακής ενότητας (πρώην νομού) Ευβοίας στην Στερεά Ελλάδα. Με το πρόγραμμα Καποδίστριας ήταν έδρα του δήμου Ληλαντίων. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, το Βασιλικό έχει 6.571 κατοίκους και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός του νομού μετά τη Χαλκίδα και τη Νέα Αρτάκη. Στο Βασιλικό υπάγεται διοικητικά το Λευκαντί.

Το ιστορικό κέντρο του Βασιλικού αποτελείται από νεοκλασικά διώροφα κτίρια. Στην παλιά πλατεία βρίσκεται ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, ένας από τους παλαιότερους της πόλης. Ο σημερινός ναός άρχισε να κατασκευάζεται το 1887 και ολοκληρώθηκε το 1907. Είναι ο τρίτος κατά σειρά σε αυτή τη θέση. Είναι τρίκλιτη βασιλική με τρούλο και έχει μήκος 20 μέτρα και πλάτος 15.