Είναι ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα;

ονειροκρίτης

Το γενναιόδωρο 2025 «φέρνει» μπόλικες αργίες και τριήμερα

Αν το 2024 κρίθηκε ως ευνοϊκό για τις ημέρες ξεκούρασης τότε το 2025 δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί γενναιόδωρο καθώς ημερολογιακά φέρνει μπόλικες αργίες που μεταφράζονται σε τριήμερα ξεκούρασης από τις σχολικές αλλά και επαγγελματικές υποχρεώσεις.

To πρώτο τριήμερο του 2025 είναι η αργία της Καθαράς Δευτέρας που «πέφτει» στις 3 Μαρτίου και λίγες μέρες αργότερα ακολουθεί και νέα ανάπαυλα καθώς ο εορτασμός της επετείου της Επανάστασης του 1821 «πέφτει» την Τρίτη 25 Μαρτίου οπότε η σχολική γιορτή θα γίνει την Δευτέρα 24 Μαρτίου.

Το Πάσχα 2025 θα εορταστεί στις 20 Απριλίου. Για τους εργαζομένους ημέρες αργίας του Πάσχα θεωρείται μόνο η Δευτέρα του Πάσχα ήτοι η 21η Απριλίου.

Η αργία της Πρωτομαγιάς που «πέφτει» Πέμπτη και εκείνη τη μέρα τα σχολεία θα είναι κλειστά ενώ θεωρείται και υποχρεωτική αργία για τους εργαζομένους.

Η τελευταία σχολική αργία είναι αυτή του Αγίου Πνεύματος που πέφτει την Δευτέρα 9 Ιουνίου χαρίζοντας ένα ακόμη τριήμερο στους μαθητές αλλά και σε όσους εργαζομένους είναι στους «τυχερούς» και το επάγγελμα τους αργεί εκείνη την ημέρα.

Εξίσου ευνοϊκή είναι η γιορτή του Δεκαπενταύγουστου που «πέφτει» Παρασκευή και δίνει ένα καλοκαιρινό τριήμερο ξεκούρασης.

Πως πληρώνονται όσοι δουλεύουν τις αργίες;

Στις επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν πληρώνεται χωρίς κάποια προσαύξηση ο μισθός.

Οι εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν δικαιούνται θα πληρωθούν με ημερομίσθιο, συν 75% για όσες ώρες απασχοληθούν.

Αν οι εργαζόμενοι δουλέψουν σε επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και ημέρες αργίας θα πάρουν το 1/25 του συνήθως μισθού συν 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν

Αν εργάζονται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και τις αργίες, θα πάρουν αύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νομίμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Ένα τεράστιο πλάσμα προχωρούσε στο δρόμο!

Χαλκίδα: Μέσα στα σκουπίδια ήταν ένας θησαυρός!

Εύβοια: Προσοχή υπάρχει δηλητήριο και είναι πολύ επικίνδυνο! [Φωτογραφία]

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.