Ψυχοκόρες σειρά: Ποιοι οι ηθοποιοί;

Οι «Ψυχοκόρες», η δραματική υπερπαραγωγή εποχής

Σειρά
Σειρά

Οι «Ψυχοκόρες», η σειρά που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αληθινές μαρτυρίες, και αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς.

Η σειρά Ψυχοκόρες είναι στον ΑΝΤ1. Οι Ψυχοκόρες, μία σειρά εποχής με κοινωνικό πρόσημο, θίγει για πρώτη φορά στη μυθοπλασία το θεσμό των ψυχοκόρων και αποτελεί ένα τηλεοπτικό αριστούργημα.

Τα φτωχά κορίτσια της επαρχίας τα οποία μετά τη δεκαετία του ’40 αναγκάζονταν για οικονομικούς λόγους να έρθουν ως υπηρέτριες στα σπίτια των πλουσίων της Αθήνας με μία άτυπη μορφή υιοθεσίας και με την υποχρέωση της αποκατάστασής τους.

Αρκετές έφτασαν στον γάμο με προίκα από τους ευεργέτες τους. Άλλες όμως βιάστηκαν, ατιμάστηκαν και έζησαν κάθε μορφής βία.

πηγή: antenna.gr/psyxokores

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Η Βασιλική (Μαργαρίτα Αλεξιάδη), η Μαρίκα (Μαριάννα Κιμούλη), η Δεσποινιώ (Ασημένια Βουλιώτη) και η Φρόσω (Άννα Λουιζίδη) Πολύζου της τηλεοπτικής μας ιστορίας, κατάγονται από μία σχετικά καλή οικονομικά, οικογένεια της επαρχίας.

Η φυλάκιση του πατέρα τους και ο θάνατος της μητέρας τους, τις οδηγούν σε αδιέξοδο και μετακομίζουν σε 3 διαφορετικές οικογένειες της Αθήνας, θύματα παραπλάνησης μίας κυρίας που τους υποσχέθηκε μία καλύτερη ζωή. Ζουν με το όνειρο να ενωθούν ξανά. Και παλεύουν να επιβιώσουν. «Το αίμα τις ενώνει, η μοίρα τις χωρίζει» όπως λέει και ο υπότιτλος της σειράς.

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Οδυσσέας Παπασπηλιώπουλος, η Γιούλικα Σκαφιδά, η Δήμητρα Ματσούκα, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, η Μαρίνα Ασλάνογλου και ο Χρήστος Μαλλάκης, είναι τα πρόσωπα των οικογενειών που φιλοξενούν τις Ψυχοκόρες και δημιουργούν ένα απίθανο καστ.

Μια σειρά-«γροθιά στο στομάχι» που καταδεικνύει, με τον πιο σκληρό τρόπο, πώς το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον μπορεί να μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη και πώς μία σανίδα σωτηρίας μπορεί να σημαδέψει ανεξίτηλα τη ζωή, την ψυχή και το σώμα τεσσάρων νέων κοριτσιών.

Οι συγκλονιστικές ιστορίες της Μαρίκας, της Βασιλικής, της Φρόσως και της Δεσποινιώς έρχονται για να ρίξουν φως στον «απαγορευμένο» θεσμό των ψυχοκορών και να καθηλώσουν το τηλεοπτικό κοινό.

Υπάρχει βιβλίο για τις Ψυχοκόρες;

Η σειρά δεν βασίζεται σε βιβλίο αλλά σε πρωτότυπο σενάριο.

Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Χαραλαμπίδη, πρωτότυπο σενάριο Πένυς Φυλακτάκη και Βαγγέλη Νάση, και με ένα all-star cast, οι «Ψυχοκόρες» αποτελούν την αναπαράσταση ενός βίαιου θεσμού, αλλά και τη ρεαλιστική αναβίωση μιας ολόκληρης εποχής ιστορικών αλλαγών, αλλά και ελπίδας.

Δεκαετία του 50. Οι τέσσερις αδελφές Πολύζου αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να γίνουν ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, δίνοντας όρκο στην ετοιμοθάνατη μητέρα τους πως θα μείνουν ενωμένες για πάντα. Όταν, όμως, τις χωρίζουν με τη βία σε τρεις διαφορετικές οικογένειες, θα κάνουν τα πάντα για να ξανασμίξουν. Για να το καταφέρουν αυτό, πρέπει πρώτα να επιβιώσουν.

Ψυχοκόρες (αλφαβητικά)
Μαργαρίτα Αλεξιάδη, Μένια Βουλιώτη, Μαριάννα Κιμούλη, Άννα Λουιζίδη

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά)

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Χρήστος Μαλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Γιούλικα Σκαφιδά