Έφυγε από την ζωή ιερέας της Εύβοιας [Φωτογραφία]

Έφυγε από την ζωή ιερέας από την Εύβοια

Ο ιερέας είχε καταγωγή από την Βόρεια Εύβοια. Ήταν πατέρας δύο παιδιών και ήταν εφημέριος στους Ωρεούς. Σύμφωνα με την μητρόπολη Χαλκίδας εκοιμήθη το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου 2020 μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος, γεννήθηκε το έτος 1956 στις Καματριάδες Ιστιαίας στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Σπυρίδωνα και Ευμορφία στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.

Ο μακαριστός π. Κωνσταντίνος

Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.

Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Τριανταφυλλιά, με την οποία αξιώθηκαν από το Θεό να αποκτήσουν δύο τέκνα.

Χειροτονήθηκε, δια των χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου (Βέργη) Διάκονος την 1η Ιουλίου 1981, στον Ι. Ναό Αγίων Αναργύρων Λ. Αιδηψού και Πρεσβύτερος στις 15 Αυγούστου του ιδίου έτους στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιδηψού και διορίσθηκε Εφημέριος της Ενορίας Ωρεών.

Η εργατικότητα, η επιμελής διακονία του και η υπακοή του έκαναν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο Β΄ (Τριανταφύλλου) να τον χειροθετήσει Οικονόμο στις 26 Αυγούστου 2007.

Ο π. Κωνσταντίνος εργάσθηκε στην ποιμαντική της κατηχήσεως και πολλοί νέοι, επί των ημερών του, ακολούθησαν την αγία Ιερωσύνη και το Μοναχισμό. Αλλά πρωτοστάτησε και στην ανακαίνιση του Ενοριακού Ναού και όλων των Παρεκκλησίων της Ενορίας.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, το πρωί, στον Κοιμητηριακό Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ωρεών, στις 14:00 θα τελεσθεί η νεκρώσιμος Ακολουθία της Κηδείας τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό (covid-19).