Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Εύβοια; [Φωτογραφίες]

Ερέτρια
Η κίνηση των οχημάτων για να πάρουν το καράβι από την Ερέτρια. (πηγή φωτογραφίας: facebook.com)

Μεγάλη η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που θέλουν να έρθουν ή να φύγουν από την Εύβοια. Μετά από αυτήν την φονική κακοκαιρία στην Εύβοια, πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να φύγουν από τον νομό μας μιας και ήταν επισκέπτες του Σαββατοκύριακου.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στα κάτωθι σημεία:

· στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, από την 16η έως την 45η χ/θ και

· στην Ε.Ο. Χαλκίδας – Λεπούρων, στο ύψος της γέφυρας Βασιλικού Χαλκίδας.

Επιπλέον, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, σε πολλές επαρχιακές οδούς, στις περιοχές των Πολιτικών, των Ψαχνών, της Καστέλλας, του Αγίου Νικολάου Βασιλικού (Μπούρτζι), των Φύλλων του Βασιλικού και του Μαντουδίου.

Πότε θα ανοίξει η γέφυρα του Βασιλικού;

Πολλοί επισκέπτες της Νότιας Εύβοιας δεν μπορούν να φύγουν από την περιοχή οδικώς μιας και έχει κλείσει ο δρόμος στην γέφυρα του Βασιλικού.

Ειδικότερα, ενεργοποιήθηκε στόλος από ιδιόκτητα και μισθωμένα χωματουργικά μηχανήματα, που συνέδραμαν στην αποκατάσταση της προσπέλασης σε κρίσιμα σημεία και στην εκτόνωση των πλημμυρικών όγκων προς ασφαλείς διεξόδους. Επίσης, μετέβησαν κλιμάκια μηχανικών της Π.Ε. Ευβοίας στις πληγείσες περιοχές, που αξιολόγησαν τις βλάβες και ξεκίνησαν εργασίες για την προσωρινή αποκατάσταση, ώστε να δοθούν το συντομότερο δυνατόν σε κυκλοφορία η κεντρική γέφυρα του Βασιλικού, η γέφυρα του Αφρατίου, καθώς και το υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο (Ψαχνά – Προκόπι, Ψαχνά – Πολιτικά, Πούρνος – Μίστρος). Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει η διέλευση των οχημάτων από την γέφυρα του Βασιλικού. Ακούγεται ότι ίσως δοθεί στην κυκλοφορία από αύριο πρωί της Τρίτης 11 Αυγούστου 2020.

Μόνο με καράβι μπορείς να φύγεις από την Νότια Εύβοια

Παράλληλα, σε συνεργασία με την αστυνομία αποφασίστηκε και υλοποιείται η παροχέτευση της κυκλοφορίας προς τις πορθμειακές γραμμές (Ερέτριας και Ν. Στύρων), λόγω της προσωρινής διακοπής της κυκλοφορίας στη γέφυρα του Βασιλικού.

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για όσους προτίμησαν να φύγουν με πλοίο από την Ερέτρια. “Έχουμε ξεπεράσει τις 2 ώρες αναμονής στην Ερέτρια για Ferry προς Αθήνα και καμία ενημέρωση για το πότε προβλέπεται να ανέβουμε” μας είπε επισκέπτης.

Άνοιξε ο δρόμος για Βόρεια Εύβοια

“Νωρίς το πρωί (σ.σ Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020), θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα Ψαχνά – Προκόπι.” Αυτά τόνιζε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος δόθηκε στη κυκλοφορία σήμερα στις 6 το πρωί.