Δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2022 για άνεργους: Πότε πληρώνεται; [ημερομηνία]

δωρο χριστουγεννων οαεδ 2022 για ανεργουσ
Πως υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων που δίνεται κάθε χρόνο από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ);

ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων: Ένα οικονομικό βοήθημα για πολλές οικογένειες τις γιορτές που έρχονται.

Το δώρο Χριστουγέννων ΟΑΕΔ 2022 για τους Ευβοιώτες, θα ξεκινήσει να καταβάλλεται σε επιδοτούμενους ανέργους της ΔΥΠΑ και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δώρο Χριστουγέννων 2022 καταβάλλεται, στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιδοτείται κατά το διάστημα από 01.05.2022 έως 31.12.2022. Για κάθε έναν πλήρη μήνα επιδότησης καταβάλλονται τρία ημερήσια επιδόματα ως Δώρο Χριστουγέννων.

Για επιδότηση όλο το διάστημα καταβάλλονται 25 ημερήσια επιδόματα. Αν δεν συμπληρωθεί πλήρης μήνας επιδότησης δεν καταβάλλεται Δώρο Χριστουγέννων.

Πως υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων που δίνεται κάθε χρόνο από την ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ);

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Οι παραπάνω, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι, όμως, από τους παραπάνω μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης τους.

Πέρσι, στις 7 Δεκεμβρίου καταβλήθηκε το δώρο Χριστουγέννων σε χιλιάδες ανέργους που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ.