Δες τι μυστικό κρύβουν τα δόντια σου στην Εύβοια και δεν το ξέρεις!

Τα δόντια στην Εύβοια πρέπει να τα περιποιούμαστε.

Κάθε τρεις και λίγο πρέπει να τα βουρτσίζουμε. Συνήθως όταν τρώμε ένα γλυκό το κάνουμε αυτό. Υπάρχουν βέβαια κάποιες τροφές που δεν χρειάζεται να καθαρίζουμε τα δόντια μας όταν θα τις φάμε στην Εύβοια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Χαλκίδα νέα: Μία κίνηση με πολλή αγάπη στην πόλη

Γιατί κάποτε τα ασανσέρ της Χαλκίδας είχαν καθρέπτες;

Ποιες είναι;

Το σέλινο, τα μήλα, τα αχλάδια, τα καρότα, που ενεργοποιούν περισσότερο τους σιελογόνους αδένες και βοηθά στην απομάκρυνση των υπολοίπων των τροφών από τα δόντια.

Αυτή η έρευνα θα σε κάνει να τα πλένεις τουλάχιστον 10 φορές τη μέρα.

Το στόμα και ειδικότερα η κατάσταση των δοντιών αποτελούν καθρέφτη της υγείας. Τα τελευταία χρόνια πληθαίνουν οι έρευνες που συγκλίνουν στο ότι η ουλίτιδα, από την οποία πάσχει τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός της γης, μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες.

Είναι από τα πράγματα που μας απασχολούν μέσα στη μέρα συνεχώς. Από την αναπνοή μας μέχρι και το αν έχουν κάτι πάνω τους και δεν το ξέρουμε. Τα δόντια μας τα φροντίζουμε συνεχώς καθώς με αυτά θα πάμε και κυρίως, θα δαγκώνουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας.

Εκτός αυτού βέβαια τα φροντίζουμε συνεχώς προκειμένου να τα διατηρούμε σε καλή κατάσταση, να μην έχουμε πόνους και γενικότερα να έχουμε μια καλή στοματική υγεία. Αν πλένεις τα δόντια σου πολλές φορές, μπράβου σου καλά κάνεις. Αν πάλι όχι σου έχουμε ένα σοβαρό λόγο για να χρησιμοποιείς την οδοντόβουρτσα άπειρες φορές μέσα στη μέρα.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που απλώς το κάνεις για να γλιτώσεις τα σφραγίσματα. Ο κύριος λόγος που πρέπει να τα πλένεις συχνά ωστόσο δεν είναι άλλος από το να γλυτώσεις το αλσχάιμερ, όπως διαβάζουμε στο ratpack.gr.

Προβλήματα στην καρδιά σου δείχνουν τα δόντια

Όσο περισσότερο προσέχετε το στόμα σας, τόσο προσέχετε και την καρδιά σας. Οι φλεγμονές στα ούλα και τα χαλαρά δόντια μπορεί να είναι συμπτώματα καρδιοπάθειας. Με παρόμοιο τρόπο, τα βακτήρια αυτά του στόματος μπορεί να μεταφερθούν στην καρδιά, προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών gov: Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι;

Επίδομα μητρότητας: Ποιοι οι δικαιούχοι και η επόμενη πληρωμή;

Επίδομα εργασίας 2022: Ποιοι θα είναι δικαιούχοι;

Προκήρυξη 6κ 2022: Πότε θα κάνετε αίτηση;

Χαλκίδα: Δείτε ποιος πλανήτης εμφανίστηκε στον ουρανό

Δείτε τι απίστευτο πλάσμα εμφανίστηκε σε παραλία της Χαλκίδας

Δείτε πόσο τρομακτικός έγινε ο ουρανός στη Χαλκίδα [Φωτο]

Ακολουθήστε το Evianews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις