Δείτε τι θα γίνει στο κέντρο της Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Ο Δήμος Χαλκιδέων συστάθηκε το 1835 και συμπεριλάμβανε τη Χαλκίδα, έδρα του Δήμου, καθώς και τους οικισμούς Ανεμόμυλο, Αφράτι, Βασιλικό, Δοκό, Καράμπαμπας, Φύλλα, Πετρωτό, Άγιο Νικόλαο και Μύτικας.
Ο Δήμος Χαλκιδέων συστάθηκε το 1835 και συμπεριλάμβανε τη Χαλκίδα, έδρα του Δήμου, καθώς και τους οικισμούς Ανεμόμυλο, Αφράτι, Βασιλικό, Δοκό, Καράμπαμπας, Φύλλα, Πετρωτό, Άγιο Νικόλαο και Μύτικας.

Μία φωτογραφία μόνο φτάνει για να καταλάβουμε ότι μία μεγάλη αλλαγή θα γίνει στο κέντρο της Χαλκίδας.

Πέρασαν πολλά χρόνια και θα πάψει πια το συγκεκριμένο μέρος να αποτελεί εστία μόλυνσης, και κίνδυνο για τους περαστικούς.

Αν τελικά πάρει σάρκα και οστά αυτό το έργο, σε περίπου τρία χρόνια θα είναι έτοιμο. Μάλιστα η νέα δημοτική αγορά της Χαλκίδας, θα φιλοξενεί και ΚΕΠ.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο μαθαίνουμε ότι θα περιλαμβάνει και θερινό σινεμά στην οροφή του κεντρικού κτιρίου της Δημοτικής Αγοράς.

Πρόσφατα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα είχαν συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, για το έργο της ανάπλασης της δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας.

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το έργο της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας

Η φωτογραφία αυτή είναι ιστορική αφού ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Χαλκίδας, η πλήρης αποκατάσταση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, αρχίζει να υλοποιείται με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Χαλκιδέων.

Με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη δημοπράτηση του έργου της Δημοτικής Αγοράς.

Αυτό που κρατάμε είναι ότι υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση του έργου και μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2020 θα γίνει η δημοπράτηση του. Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 34-36 μήνες.

Το στοίχημα τώρα για την δημοτική αρχή είναι το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ώστε να αναβαθμιστεί άμεσα το κέντρο της πόλης.

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε τι συμβαίνει κάθε βράδυ στην παλιά γέφυρα της Χαλκίδας! [Φωτογραφία]

Πως θα γεμίσετε το σπίτι σας με εκατομμύρια λαμπάκια κάνοντας τον εντυπωσιακότερο στολισμό στην περιοχή σας με μόλις 25 λεπτά του ευρώ

Όταν εμφανίστηκε το πρώτο τρένο στο Αλιβέρι [Φωτογραφία]

Δείτε όλα τα νέα από την Εύβοια, τη στιγμή που συμβαίνουν, με την ματιά του Γιώργου Κουτσελίνη στο Evianews.com