Εξαφανίστηκε το πιο διάσημο σπιτάκι της Εύβοιας

«Χάθηκε» το αγαπημένο αξιοθέατο της Εύβοιας – Ψάχνουν απαντήσεις οι ντόπιοι

Advertisement

Όλοι έψαχναν να βρουν που πήγε το σπίτι για τις πάπιες στην Νέα Αρτάκη.

Ξαφνιασμένοι έμειναν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Νέας Αρτάκης όταν διαπίστωσαν ότι το ξύλινο σπιτάκι μέσα στη θάλασσα, που εδώ και χρόνια συγκέντρωνε τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, δεν υπάρχει πια.

Πρόκειται για εκείνο το ξεχωριστό ξύλινο δημιούργημα στο λιμάνι, δίπλα στα παγκάκια, που είχε γίνει σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Advertisement

Ένα μικρό σπίτι με σκεπή και πλατφόρμα, φτιαγμένο ώστε να φιλοξενεί τις αγαπημένες σε όλους πάπιες, οι οποίες το είχαν κάνει καταφύγιο τους.

Οι κάτοικοι το είχαν συνηθίσει σαν αξιοθέατο, ενώ εκατοντάδες παιδιά δεν χόρταιναν να το παρατηρούν και να βλέπουν τις πάπιες να ξεκουράζονται ή να λιάζονται πάνω του.

Advertisement

Εκεί υπήρχε ακόμη και ταΐστρα, ώστε τα υδρόβια πτηνά να βρίσκουν πάντα φαγητό, ειδικά όταν δεν έβρισκαν στη θάλασσα.

Νέα Αρτάκη, λιμάνι
Νέα Αρτάκη, λιμάνι

Σύμφωνα με όσους γνωρίζουν, η ξύλινη αυτή κατασκευή βοηθούσε όχι μόνο στη διαβίωση αλλά και στην αναπαραγωγή των παπιών, μιας και το αλμυρό νερό δεν προσφέρεται για φωλιά.

Τώρα όμως, το τοπίο μοιάζει άδειο χωρίς το σπιτάκι. Οι κάτοικοι αναρωτιούνται τι συνέβη. Το πήρε η θάλασσα, απομακρύνθηκε για συντήρηση ή κάποιοι το αφαίρεσαν για άλλους λόγους;

Η απουσία του έχει αφήσει μια αίσθηση κενού, αφού το σπιτάκι δεν ήταν απλώς ένα ξύλινο καταφύγιο, αλλά ένα μικρό «σύμβολο» της Νέας Αρτάκης που είχε αγαπηθεί από όλους.

Εύβοια ειδήσεις σήμερα

Το κόλπο που κάνουν στα μαγαζιά της Χαλκίδας

Εύβοια: Το μυστήριο μέσα από τα ράσα

Εύβοια: Ένα θηρίο κολυμπούσε στο νερό


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.