Τι απίθανο κρύβουν αυτά τα δέντρα στη Χαλκίδα;

Όσοι έχουν περάσει περπατώντας από την περιοχή αυτή στη Χαλκίδα, σίγουρα έχουν μείνει με τον στόμα ανοιχτό.

Τι απίστευτο κρύβουν αυτά τα δέντρα στη Χαλκίδα; Κρύβουν κάτι πολύ γλυκό και μαγικό. Και δεν είναι ένα αλλά εκατοντάδες. Είναι κρυμμένα μέσα σε αυτά τα δέντρα και προσφέρουν μία απίθανη μελωδία.

Καλά καταλάβατε, είναι τα δέντρα της μελωδίας που τα βρήκαμε στην Χαλκίδα. Απίστευτο κελαήδισμα κρύβουν αυτά τα δέντρα της Χαλκίδας όπως θα ακούσεις και στο βίντεο που έχουμε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γέλιο στην Εύβοια; Ξέρεις τι κρύβεται πίσω από αυτό;

Δες τι κάνει ένα χωριό της Εύβοιας σε όσους μαλώνουν μεταξύ τους

Στερεά Ελλάδα: Έριξε το καλάμι του στη θάλασσα και έμεινε με το στόμα ανοιχτό

Αν αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε αυτά τα πουλιά δέστε τις πιο κάτω εύκολες συμβουλές που βρήκαμε στο birdlifecyprus.org:

Δώστε τους νερό:

Το νερό είναι εξίσου σημαντικό για τα πουλιά όσο το φαγητό. Τα πουλιά χρειάζονται να κάνουν μπάνιο συχνά, αφού τα καθαρά πούπουλα προσφέρουν καλύτερη μόνωση από τα λερωμένα και τα πουλιά δεν μπορούν να πετάξουν με λερωμένα φτερά.

Οι ποτίστρες πρέπει να είναι ρηχές (περίπου 5 εκ) και να τοποθετούνται κάπου που δεν έχουν πρόσβαση οι θηρευτές (τουλάχιστον 2 μέτρα μακριά από θέση όπου μπορεί να κρύβεται θηρευτής), όπως οι γάτες. Θα πρέπει επίσης να μην βρίσκονται κοντά σε θάμνους ή δέντρα καθώς τα πουλιά δεν θα τις πλησιάσουν από φόβο για θηρευτές.

Δώστε τους λάσπη:

Η λάσπη είναι ζωτικής σημασίας για την κατασκευή φωλιάς, ειδικά για τα Χελιδόνια και τα Ασπροχελίδονα. Η ανομβρία μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική επιτυχία αυτών των πουλιών τα οποία θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν λάσπη για τη φωλιά τους.

Αν έχετε χώμα στον κήπο σας ή έξω από την πόρτα σας, μπορείτε να κρατάτε ένα μικρό κομμάτι υγρό ώστε να έχει λάσπη, καθώς αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσετε τα πουλιά να βρουν τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή ή την επισκευή της φωλιάς τους. Όσο πιο εκτεθειμένο είναι αυτό το κομμάτι τόσο το καλύτερο καθώς τα πουλιά δεν θα πλησιάσουν κλειστές περιοχές από φόβο για θηρευτές.

Αυτό το πουλί σπάει τα όργανα

Το πουλί με τη φωνή που τσακίζει… ξεπερνά σε ντεσιμπέλ και το πριόνι, όπως διαβάζουμε στο ratpack.gr.

Αν και ζυγίζει μόλις 250 γραμμάρια, όποιος βρεθεί κοντά σε ένα white bellbird, κινδυνεύει με προβλήματα ακοής και αυτό γιατί η φωνή του τσακίζει… κόκαλα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα ακοής, σε όποιον άνθρωπο βρίσκεται κοντά του, όταν φωνάζει το ταίρι του.

Το white bellbird, καταγράφηκε σε δάσος του Αμαζονίου να παράγει ήχο που έφτανε τα 125 db, ο οποίος είναι ο δυνατότερος που έχει καταγραφεί ποτέ από πουλί. Για να καταλάβετε πόσο δυνατός είναι, αρκεί να σας πούμε πως ένα πριόνι παράγει 120 db, ενώ το γρύλισμα ενός λιονταριού 114.

Δείτε στο βίντεο τι απίστευτο κρύβουν αυτά τα δέντρα στη Χαλκίδα

Τα νέα της Εύβοιας

Προκήρυξη δικαστικών υπαλλήλων: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Προκήρυξη δικαστικών υπαλλήλων: Πότε θα βγουν τα αποτελέσματα;

Ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα: Έρχεται η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Παραλία Θαψά: Εκεί σταματά ο χρόνος και ζεις μόνο το όνειρο

Δείτε τι απίστευτο πάρκο έφτιαξαν στη Χαλκίδα

Αλυκές: Δείτε τι κολυμπούσε στη θάλασσα έξω από τις καφετέριες

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις