Δεν σταματούν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κάρυστο!

Μπορεί να είχαμε πεσμένο αριθμό κρουσμάτων στην Κάρυστο σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021 αλλά δυστυχώς εντοπίστηκαν και άλλα τα οποία δεν έχουν προσμετρηθεί στα χθεσινή ανακοίνωση.

Μετά τα πρώτα κρούσματα πολλοί κάτοικοι θορυβήθηκαν και έτρεξαν να κάνουν τεστ κορονοϊού προκειμένου να δουν αν έχουν νοσήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες 5 νέα κρούσματα προστέθηκαν στην λίστα και μάλιστα είναι ορφανά και δεν έχουν καμμία σχέση με τα πρώτα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ωστόσο ο δήμος Καρύστου καθώς έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού στην δημοτική Κοινότητα. Με τον δήμαρχο να κάνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα.

Διαβάστε και άλλες ειδήσεις από την Κάρυστο:

Κάρυστος: Δείτε σπάνια πλάσματα που εμφανίστηκαν κοντά στο ποτάμι! [Φωτογραφίες]

Κάρυστος: Το σπάνιο πλάσμα που έκανε βόλτες στην περιοχή! [Φωτογραφία]

Κάρυστος: Ένα ζηλευτό ζευγάρι έκανε μπάνιο στο λιμάνι!

Κορονοϊός στην Κάρυστο

Ποια είναι τα συμπτώματα του κορονοϊού;

Τα συμπτώματα μοιάζουν με γρίπη και έχουν να κάνουν με πυρετό, ρίγη, κόπωση και βήχα. Πριν από ένα χρόνο τα συμπτώματα αυτά θα περνούσαν σχεδόν απαρατήρητα. Σήμερα τα πράγματα είναι βέβαια διαφορετικά. Επίσης υπάρχουν συμπτώματα με καταρροή, φτέρνισμα, ξηρό λαιμό και ρινική συμφόρηση. Πονούν επίσης οι αρθρώσεις και οι μυς. Παρουσιάζεται φλεγμονή των ματιών και των βλεννογόνων και πρόβλημα στην αναπνοή που συνοδεύεται με πνευμονία και δύσπνοια. Και γαστρεντερικά προβλήματα με διάρροια, ναυτία και πονοκέφαλου. Τέλος υπάρχει απώλεια όσφρησης και γεύσης.