Εύβοια: Το δελφίνι βγήκε στην στεριά [Φωτογραφία]

Είναι από τις φωτογραφίες που είχαμε χρόνια να την δούμε με την θάλασσα να μας εντυπωσιάζει στο χωριό Αλμυροπόταμος.

Πολλές είναι οι φωτογραφίες με παραθαλάσσιες περιοχές της Νότιας Εύβοιας, όπου οι κάτοικοι δημοσιεύουν στα social media, αρκετές εικόνες όπου στην κυριολεξία, εξαφανίστηκε η θάλασσα.

Ένα περίεργο, αλλά κάθε άλλο παρά σπάνιο φαινόμενο παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στη θάλασσα. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει 50 με 60 εκατοστά με το νερό να απομακρύνεται αρκετά μέτρα από την ακτογραμμή με επιστήμονες να εξηγούν στον τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Συγκλονιστική ήταν και παραλία στην Κάρυστο όπου στην κυριολεξία εξαφανίστηκε έτσι ξαφνικά. Δείτε πως εξαφανίστηκε η θάλασσα σε περιοχή της Εύβοιας [φωτογραφία]

Σε αυτό το ρεπορτάζ θα δείτε πως ένα δελφίνι βγήκε στην στεριά. Ευτυχώς που το δελφίνι ήταν απλά μια κατασκευή στην περιοχή του Αλμυροπόταμου. Ήταν μέσα στην θάλασσα και πολλοί το έβλεπαν βαθιά τα καλοκαίρια όταν έκαναν μπάνιο στην περιοχή.

Η άμπωτη το έβγαλε στην στεριά. Άλλες φορές για να το πιάσεις έπρεπε να κολυμπήσετε για να βρεθείτε δίπλα του. Τώρα όμως δεν χρειάζονταν κολύμπι αλλά απλά, δύο βήματα πιο πολλά για να το πλησιάσετε.

Ο Αλμυροπόταμος για όσους δεν ξέρουν, αποτελείται από δύο οικισμούς, το Χωριό και την Παραλία Παναγία που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα και είναι κοντά στη θάλασσα. Αριθμεί στο σύνολο του περίπου 500 κατοίκους.

Το όνομα του έρχεται από τη Μεγάλη Φλέβα, την πλούσια φυσική πηγή νερού που αναβλύζει από τα ασβεστολιθικά πετρώματα κοντά στην παραλία, σχηματίζοντας ένα γάργαρο ποταμάκι που χύνεται στην θάλασσα.

Ο Αλμυροπόταμος προσφέρεται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Ένας μαγευτικός κλειστός κόλπος όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει την κρυστάλλινη θάλασσα και τις χαρές της, το ψάρεμα και το κολύμπι.

Τέλος, οι επιστήμονες είναι καθησυχαστικοί για αυτά τα φαινόμενα και δεν υπάρχει καμμία σύνδεση τους με κανέναν σεισμό.

Πρόκειται για ένα φυσιολογικό φαινόμενο με ετήσια εμφάνιση που σχετίζεται με την εαρινή ισημερία. Εξαιτίας του προκαλείται μετατόπιση νερού στους ωκεανούς. Σε κάποιες θάλασσες το νερό υποχωρεί σε άλλες ανεβαίνει.

Δείτε την φωτογραφία

Η άμπωτη το έβγαλε στην στεριά. Άλλες φορές για να το πιάσεις έπρεπε να κολυμπήσετε για να βρεθείτε δίπλα του. Τώρα όμως δεν χρειάζονταν κολύμπι αλλά απλά, δύο βήματα πιο πολλά για να το πλησιάσετε. (πηγή φωτογραφίας: facebook / Αλμυροποταμος)