Δείτε τι αλλάζει με τις οφειλές και τα χρέη

Έρχονται αρκετές αλλαγές όσον αφορά χρέη και οφειλές- Δείτε τι πρέπει να προσέξουν πολλοί Ευβοιώτες

Τι γίνεται όμως με την παραγραφή των οφειλών σε ΕΦΚΑ; Αυτό που ισχύει είναι η παραγραφή χρεών στον ΕΦΚΑ στα 20 χρόνια. Κάτι όμως έρχεται να αλλάξει.

Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τους μισθωτούς αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτή η κίνηση θα εισέλθει στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή το φθινόπωρο.

Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε οφειλή υπήρξε, μετά την δεκαετία, παραγράφεται. Δεν θα απαιτηθεί από τον ασφαλισμένο, σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο του mega, αρκεί αυτό να αποδεικνύεται. Άτομα που έχουν μπει σε ρύθμιση θα είναι οι χαμένοι μιας και με αυτή την κίνηση δηλώνουν ότι το ήξεραν.

Μεγάλη προσοχή για κάποιους που θα διαγράψουν οφειλές σε ΕΦΚΑ. Με αυτή την κίνηση της διαγραφής που θα κάνουν, για τον συγκεκριμένο ασφαλιστικό βίο, δεν θα υπάρχει το δικαίωμα της συνταξιοδότησης. Με τα χρήματα που θα κερδίσει κάποιος από την παραγραφή οφειλών σε ΕΦΚΑ και ΚΕΑΟ, θα του στερήσουν μήνες ή ακόμα και χρόνια για τον υπολογισμό της σύνταξης του. Θα πρέπει να το σκεφτεί καλύτερα και να αποφασίσει ψύχραιμα τι κίνηση θα πρέπει να ακολουθήσει.