Δείτε τι έπαθε ένα πρωινό η παραλία της Χαλκίδας [Φωτογραφία]

Σε πολλές περιοχές έχει συμβεί αυτό και όχι μόνο στη Χαλκίδα. Είναι όμως συγκλονιστικό όπως θα δείτε και τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στην παρακάτω φωτογραφία θα δείτε πως άλλαξε η Χαλκίδα ένα πρωί. Ξαφνικά δεν βλέπαμε ούτε στο μισό μέτρο. Ολόκληρη η πόλη χάθηκε για λίγα λεπτά. Δεν μιλάμε για απλή ομίχλη αλλά για πυκνό πέπλο ομίχλης.

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι, η ορατότητα ακόμη και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ήταν σχετικά περιορισμένη…

Η Χαλκίδα είναι η πρωτεύουσα και είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου. Το ένα μέρος της βρίσκεται στην Εύβοια και το άλλο στην Βοιωτία.

Κάνοντας μία βόλτα στην παραλία της Χαλκίδας, έχετε την ευκαιρία να δείτε το Οθωμανικό κάστρο του Καράμπαμπα, το οποίο, μαζί με τη γέφυρα του Ευρίπου και το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των νερών, αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά αξιοθέατα της. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, η Χαλκίδα έχει πληθυσμό 59.125 κατοίκους.

Πίσω τώρα στο ρεπορτάζ μας, να σας πούμε ότι απόκοσμο ήταν το σκηνικό στη Χαλκίδα με σχεδόν όλη την πόλη να έχει καλυφθεί από ένα παχύ πέπλο ομίχλης. Ξεκίνησε από τα ξημερώματα μέχρι και αργά το πρωινό.

Απόκοσμο ήταν το σκηνικό στη Χαλκίδα με σχεδόν όλη την πόλη να έχει καλυφθεί από ένα παχύ πέπλο ομίχλης. Ξεκίνησε από τα ξημερώματα μέχρι και αργά το πρωινό. Φωτογραφία: Αντώνιος Λάμπρου


Είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που θα δείτε με την πρωτεύουσα της Εύβοιας να χάνεται μέσα στην ομίχλη.

Η πυκνή ομίχλη είχε καλύψει τη θάλασσα μετατρέποντας ολόκληρη την περιοχή σε σκηνικό βγαλμένο από ταινία.

Οι κάτοικοι αλλά και επισκέπτες της πόλης είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να φωτογραφίσουν το μοναδικό θέαμα.