Ποιοι γονείς στην Εύβοια θα πάρουν επίδομα;

Το επίδομα αυτό θα δοθεί για έβδομη χρονιά.

Δικαιούχοι είναι και οι γονείς στην Εύβοια για αυτό το επίδομα.

Την υλοποίηση της δράσης «αρχή…ΖΩ!» για το σχολικό έτος 2023 – 2024 ανακοίνωσε για έβδομη συνεχή χρονιά, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την δομή «ΓΕΦΥΡΑ».

H Δράση αυτή, που χρηματοδοτείται με πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αφορά σε παροχή σχολικών ειδών αξίας εκατό ευρώ (100 €) εφάπαξ, μέσω κουπονιού αγορών (voucher) σε κάθε μαθητή – μέλος οικογένειας, με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι γονείς και κηδεμόνες μαθητών που έχουν εγγραφεί στην Α’ τάξη Δημοτικού του σχολικού έτους 2023 – 2024, οι οποίοι πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Η μόνιμη και κύρια κατοικία τους να βρίσκεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και είναι Έλληνες πολίτες με ελληνική υπηκοότητα ή πολίτες λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες άλλων κρατών νομίμως διαμένοντες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

-Να κατέχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) της ημεδαπής.

-Να διαβιούν με οικογενειακό εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ σε 5.712€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά: α) 50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών β) 30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.