Αλιβέρι: Έχασαν τα λόγια τους με αυτό που είδαν στον δρόμο!

Ο καθένας θα έχανε τα λόγια του αν έβλεπε το πρώτο αυτοκίνητο μπροστά στα μάτια του.

Θα μας πείτε, σιγά το πράγμα! Θα σας πούμε μία μικρή λεπτομέρεια. Πάμε σε μία εποχή που δεν υπήρχε η τηλεόραση και τα κινητά τηλέφωνα.

Είναι μία φωτογραφία από την εποχή της αθωότητας, όταν δεν υπήρχαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η μοναδική δικτύωση λάμβανε χώρα στις γειτονιές και τις αυλές. Είναι μία φωτογραφία από την Εύβοια του 1960.

Στην φωτογραφία βλέπουμε δεκάδες κατοίκους στο Αλιβέρι στην Εύβοια, να έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να πάνε να δουν ένα απίστευτο θέαμα για εκείνη την εποχή.

Το Αλιβέρι είναι σύγχρονη κωμόπολη, η οποία παρουσιάζει σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα. Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά από την έδρα του Νομού, Χαλκίδα. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω σε λόφους και βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου.

Είναι η πιο συναρπαστική στιγμή για εκείνη την εποχή, μιας και μπροστά τους είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, τα πρώτα οχήματα που έφτασαν στο χωριό.

Τότε το Αλιβέρι ήταν ένα μικρό χωριό. Αργότερα με το πέρασμα των ετών μεταμορφώθηκε σε μεγάλη κωμόπολη και τα τελευταία χρόνια σε πόλη.

Βλέποντας την λεπτομέρεια στη φωτογραφία θα δείτε ξαφνικά δεκάδες πολίτες να βρίσκονται στην πλατεία. Άφησαν τα σπίτια τους και πήγαν να δουν από κοντά πως είναι τα αυτοκίνητα.

Με ενθουσιασμό έκαναν γοργά βήματα και αφού έφυγαν από τις οικίες τους, βρέθηκαν λίγα μέτρα μακρυά στην πλατεία στο Αλιβέρι.

Με νοσταλγία βρήκαμε στα social media μία υπέροχη φωτογραφία του Αλιβερίου δεκάδες χρόνια πριν. Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για την παλιά εποχή.

Τα νέα της Εύβοιας

Ανακυκλώνω αλλάζω θερμοσίφωνα: Έρχεται η επιδότηση για ηλιακούς θερμοσίφωνες

Προκήρυξη πυροσβεστικής 2023: Πότε θα βγει;

Πρόγραμμα σπίτι μου: Πότε ξεκινά η αίτηση για δάνεια για νέους;

Χαλκίδα: Το email της έφαγε τα λεφτά!

Χαλκίδα: Η απίστευτη πατέντα σε παράθυρο για να μην κρυώνουν

Βόρεια Εύβοια: Ο υδροστρόβιλος τους άφησε άφωνους

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και στο Facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις