Καθαριστής αέρα – Ιονιστής – Αφυγραντήρας: τελικά πόσο διαφέρουν και ποιον να διαλέξω;

Διανύοντας ήδη την πιο ψυχρή περίοδο του χρόνου και περνώντας τον περισσότερο χρόνο μας μέσα σε κλειστούς χώρους, αντιλαμβανόμαστε ότι ο αέρας που αναπνέουμε μας επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε.

Η Daikin, πρωτοπόρα στον σχεδιασμό προϊόντων κλιματισμού, που διαθέτει καθαριστές αέρα εδώ και περισσότερα από 45 χρόνια, λύνει κάθε απορία και μας βοηθάει να καταλήξουμε στη βέλτιστη επιλογή για κορυφαία ποιότητα αέρα.

Ας ξεκινήσουμε με το σημαντικότερο ερώτημα: Πόσο καθαρός είναι ο αέρας στον χώρο μας;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ατμόσφαιρα τόσο στο σπιτι όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, είναι έως και 5 φορές πιο μολυσμένη από την εξωτερική.  Αν αναλογιστούμε ότι το 90% του χρόνου μας το περνάμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε η ποιότητα του αέρα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Πολλά αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα, ακόμη και πονοκέφαλοι, οφείλονται στη συσσώρευση ρυπογόνων ουσιών, λόγω κακού εξαερισμού των κλειστών χώρων. Η σκόνη και οι ακαθαρσίες, όταν δεν φιλτράρονται σωστά, μπορούν να προκαλέσουν μύκητες και αλλεργικές ή άλλες αντιδράσεις. Διάφορες χημικές ουσίες που αποθηκεύουμε και χρησιμοποιούμε π.χ. για λόγους καθαρισμού, καθώς και το μονοξείδιο του άνθρακα το οποίο εκπέμπουν συσκευές που λειτουργούν με αέριο ή κάρβουνο, μπορούν να δράσουν σαν δηλητήρια σε έναν κλειστό χώρο. Ακόμη και η υγρασία από το μαγείρεμα ή από ένα στεγνωτήριο, όταν εγκλωβίζεται ανάμεσα στους τοίχους ενός δωματίου, μπορεί να ενεργοποιήσει πολλές ευαισθησίες των πνευμόνων και να ευνοήσει την εμφάνιση εντόμων και βακτηρίων.

Θα βάλω έναν αφυγραντήρα και λύθηκε το πρόβλημα! #not

Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι αρκεί να βάλει ένα αφυγραντήρα ώστε να απαλλαγεί από όλα αυτά. Κι αυτό είναι το συχνότερο λάθος που κάνουμε: το να συγχέουμε τους καθαριστές αέρα με τους αφυγραντήρες.

Στην πραγματικότητα, η ομοιότητά τους σταματά στην όψη και τις εξωτερικές τους διαστάσεις καθώς διαφέρουν ριζικά, στο πόσο δραστικά και ουσιαστικά μπορούν να αλλάξουν τον αέρα ενός κλειστού χώρου. Βασική λειτουργία των των αφυγραντήρων είναι η απομάκρυνση υψηλών επιπέδων υγρασίας από την ατμόσφαιρα του χώρου μας. Οι καθαριστές, από την άλλη, εξουδετερώνουν μικρόβια και βλαβερές ουσίες από τον αέρα.

Ο ιονιστής όμως κάνει την ίδια δουλειά με τον καθαριστή… Σωστά;

Ναι και όχι.

Οι ιονιστές είναι συσκευές που παράγουν αρνητικά ή θετικά ιόντα και τα εκπέμπουν στον αέρα. Αυτά τα ιόντα αλληλεπιδρούν με τις σωματίδια της σκόνης και των αλλεργιογόνων, καθιστώντας τα βαρύτερα και πιο εύκολα να απομακρυνθούν από τον αέρα ή να προσκολληθούν σε επιφάνειες.

Οι καθαριστές αέρα αφαιρούν τα ρύπανση από τον αέρα μέσω φίλτρων. Αυτά τα φίλτρα μπορεί να παγιδεύουν σωματίδια όπως σκόνη, γύρη, αλλεργιογόνα και μικρόβια, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε.

Επομένως, οι καθαριστές υπερτερούν, καλύπτοντας μεγαλύτερο εύρος καθαρισμού του αέρα.

Καθαριστές αέρα DAIKIN. Πολλά περισσότερα από έναν απλό αφυγραντήρα…

Πώς ακριβώς λειτουργεί ένας καθαριστής αέρα Daikin?

Η τεχνολογία είναι απλή και έξυπνη: Ένας πολυ ισχυρός ανεμιστήρας τραβάει τον αέρα από το εσωτερικό του δωματίου και στη συνέχεια αποσυνθέτει τα ανεπιθύμητα σωματίδια ενώ ταυτόχρονα τον σπρώχνει να περάσει μέσω ενός ηλεκτροστατικού φίλτρου HEPA (High Efficiency Particulate Air).

Το φίλτρο είναι κατασκευασμένο από ένα εξαιρετικά λεπτό πλέγμα με πολύ πυκνές ίνες, οι οποίες φορτίζονται με στατικό ηλεκτρισμό. Με αυτό τον τρόπο παγιδεύουν το 99,8% των ανεπιθύμητων σωματιδίων, όπως η σκόνη, η γύρη, η πιτυρίδα κατοικιδίων, οι σπόροι μούχλας και οι πτητικές χημικές ενώσεις (VOC).

Τα βλαβερά σωματίδια που συγκρατούνται στο φίλτρο αποσυντίθενται με οξείδωση, χάρη στην μοναδική τεχνολογία Flash Streamer της Daikin. Στη συνέχεια, ο καθαρός αέρας επιστρέφει στο εσωτερικό σου δωματίου.

Καθαρός και υγιεινός αέρας

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Pasteur στην Λιλ της Γαλλίας, οι καθαριστές αέρα της Daikin εξαλείφουν περισσότερο από το 99,9% των ιών του αναπνευστικού. Για την ακρίβεια οι καθαριστές αέρα της Daikin μπορούν να απομακρύνουν το 99,9% του ανθρώπινου κορονοϊου HCoV-229E μέσα σε 2,5 λεπτά, κανοντάς τους την ιδανική λύση για χώρους όπως:

Ιατρεία Παιδικούς

Σταθμούς Χώρους που κινούνται ανασοκατεσταλμένα άτομα (πχ αιμοκαθαρόμενοι, καρκινοπαθείς, ηλικιωμένοι)

Χώρους όπου συνοστίζονται πολλά άτομα Επαγγελματικούς χώρους όπως κομμωτήρια, εμπορικά καταστήματα κτλ

Και φυσικά το σπίτι μας για να απολαμβάνουμε άφοβα τον αέρα που ανασαίνουμε.

Έλεγχος της υγρασίας του χώρου

Η τεχνολογία της Daikin ελέγχει και ρυθμίζει τα επίπεδα υγρασίας στον χώρο σας διατηρώντας τη σε αποδεκτά επίπεδα.

Αίσθηση φρεσκάδας στην ατμόσφαιρα

Οι καθαριστές αέρα της Daikin ελέγχουν και εξουδετερώνουν τις δυσάρεστες οσμές στον χώρο, προσφέροντας μια αίσθηση φρεσκάδας στον αέρα του χώρου.

Κι αν δεν σου έφτασαν τα παραπάνω, μερικοί ακόμα καλοί λόγοι για να αγοράσεις έναν καθαριστή!

-Θυμάσαι εκείνα τα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης που πετούν στον αέρα, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά βάζεις σκούπα; Ε με τον καθαριστή οι «πτήσεις» τους θα τελειώσουν!

-Έχεις αλλεργίες στη γύρη, στις τρίχες κατοικιδίων και τα ακάρεα; Παθαίνεις συχνά κρίσεις άσθματος στο σπίτι; Τότε ένας καθαριστής αέρα της Daikin με ηλεκτροστατικό φίλτρο HEPA είναι ο καλύτερος φίλος σου.

-Είσαι απο αυτούς που ακόμα καπνίζουν; Αισθάνεσαι ότι το σπίτι μυρίζει σαν πελώρια φριτέζα; Ο καθαριστής αέρα θα σε απαλλάξει από τις δυσάρεστες οσμές παγιδεύοντάς τις στα φίλτρα του.

-Για τα βακτήρια και του ιούς τα είπαμε παραπάνω.

-Μην ξεχνάς τα ρυπογόνα! Είναι όλες εκείνες οι ουσίες (πτητικές οργανικές ενώσεις) που ελευθερώνονται από πολλά προϊόντα καθαρισμού και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Ένας καθαριστής Daikin μπορεί να σε απαλλάξει, προστατεύοντας τόσο τη δική σου υγεία όσο και την υγεία των αγαπημένων σου. 

-Οι καθαριστές της Daikin, χρησιμοποιούν κορυφαία φίλτρα HEPA με διάρκεια ζωής 10 χρόνια κι έτσι δεν χρειάζονται αντικατάσταση ετησίως.

-Είναι τόσο αθόρυβοι που θα ξεχάσεις ότι λειτουργούν

Ένα από τα βασικά κριτήρια για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου είναι τα τετραγωνικά του χώρου σου. Η Daikin διαθέτει μοντέλα που καλύπτουν από 46m2 (MC30Y)έως και 124m2 (MC80Z).

Αποφάσισες λοιπόν να αγοράσεις τον δικό σου καθαριστή; Βρες εδώ τον καλύτερο για εσένα.

Κι αν έχεις επιχείρηση, το κάνουμε εμείς για εσένα!

Δωρεάν Έλεγχος & Αξιολόγηση της Ποιότητας Αέρα στον επαγγελματικό σου χώρο

Εξειδικευμένοι μηχανικοί μας αναλαμβάνουν δωρεάν τον έλεγχο και την αξιολόγηση της ποιότητας του αέρα σε επαγγελματικούς χώρους.

Στόχος μας είναι να μελετήσουμε την ποιότητά του ώστε να προτείνουμε τις βέλτιστες λύσεις, βάσει των ιδιαίτερων αναγκών σου, επιλέγοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό φιλτραρίσματος και καθαρισμού του αέρα.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει και προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης καθώς και συμβουλές για την σωστή χρήση και συντήρηση του συστήματος κλιματισμού ώστε να βελτιωθεί η ατμόσφαιρα στον χώρο σου.

Επικοινώνησε με την Daikin Hellas στο [email protected] & αναφέροντας στο e-mail σου τον κωδικό πελάτη.

Στοιχεία επικοινωνίας

Daikin Συστήματα Κλιματισμού Ελλάς ΑΕ

Αγ. Κωνσταντίνου 50, 151 24, Μαρούσι

T: +30 210 8761300, F: +30 210 8761400, E: info@daikin.gr

www.daikin.gr

www.facebook.com/company/daikin.greece

www.linkedin.com/company/daikinhellas

www.instagram.com/daikin_hellas/

Λύσεις Daikin

Βρες έναν συνεργάτη Daikin

#Daikin #PerfectingTheAir #ClimateBalance #Heating #Cooling #HeatPumps #AirCondition #AirPurifiers