Αποτελέσματα DELF 2024: Πότε βγαίνουν;

Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα DELF το 2024

DELF 2024

Το Delf είναι ένα διεθνές πτυχίο που πιστοποιεί την ικανότητα κάποιου να επικοινωνεί στα Γαλλικά.

Με διάφορα επίπεδα δυσκολίας, από το A1 μέχρι το C2, το Delf εξετάζει τις γλωσσικές δεξιότητες των υποψηφίων σε διάφορα πεδία επικοινωνίας.

Το πτυχίο Delf A1 επιβεβαιώνει ότι ο κάτοχός του μπορεί να χρησιμοποιήσει απλές φράσεις για καθημερινή επικοινωνία, ενώ το Delf A2 απαιτεί μια ευρύτερη γκάμα εκφράσεων για την περιγραφή της οικογένειας και της ζωής του.

Με την πρόοδο των επιπέδων, οι δοκιμασίες γίνονται πιο απαιτητικές.

Οι κάτοχοι του Delf B1 μπορούν να συνδέσουν φράσεις για να περιγράψουν γεγονότα και εμπειρίες, ενώ οι κάτοχοι του Delf B2 είναι ικανοί να κάνουν λεπτομερείς περιγραφές σε πολλά θέματα.

Τα επίπεδα C1 και C2 επιβεβαιώνουν την ικανότητα να επικοινωνεί κάποιος σε πιο προχωρημένα επίπεδα.

Οι κάτοχοι του Delf C1 μπορούν να παράγουν καλά δομημένα γραπτά και προφορικά κείμενα, ενώ οι κάτοχοι του Delf C2 μπορούν να γράφουν σύνθετα κείμενα και να κατανοούν κάθε είδος προφορικού λόγου.

Για όσους έχουν υποβάλει αίτηση για εξέταση Delf το 2024, η αναμονή για τα αποτελέσματα είναι ένας σημαντικός και αγωνιώδης χρόνος.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τα αποτελέσματα των εξετάσεων Δεκεμβρίου 2023 ανακοινώνονται στο τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη, ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων Μαΐου 2024 ανακοινώνονται συνήθως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου της ίδιας χρονικής περιόδου.

Για να ελέγξουν τα αποτελέσματά τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν τον 12ψήφιο κωδικό που αναγράφεται στην πρόσκλησή τους.

Η ειδική πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είναι ο ιστότοπος όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, παρέχοντας έτσι στους υποψηφίους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία της γλωσσικής τους εξέλιξης.