Εύβοια: Ποιο νέο έργο ετοιμάζεται;

ευβοια, νεο εργο

Το νέο έργο έχει να κάνει με το οδικό δίκτυο που εδώ και χρόνια παρουσιάζει πολλά προβλήματα στην Εύβοια.

Κυρίως το οδικό δίκτυο τόσο προς Νότια όσο και Βόρεια Εύβοια, δεν είναι και στα καλύτερα του.

Παρόλα αυτά γίνεται προσπάθεια μιας και ολικό λίφτινγκ δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το καλό είναι ότι γίνονται παρεμβάσεις που σίγουρα βελτιώνουν την υπάρχουσα κατάσταση. Τέτοιες βελτιώσεις έχουν γίνει από τα Ψαχνά προς Προκόπι, όσο και από Νέα Στύρα προς Κάρυστο.

Υπάρχουν και άλλα σημεία που θέλουν βελτιώσεις. Το θετικό είναι ότι έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια.

Μετά την παράκαμψη της Χαλκίδας που ξεκινά τον Νοέμβριο, ένα ακόμα νέο έργο έρχεται στην Εύβοια.

Πρόκειται για την παράκαμψη του Βασιλικού. Μια κορυφαία προτεραιότητα σε επίπεδο οδικών αξόνων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι η παράκαμψη Βασιλικού.

Ένας οδικός άξονας που θα προσφέρει οδική ασφάλεια, αλλά και τεράστια ανάπτυξη, ουσιαστικά σε όλη την κεντρική και νότια Εύβοια!

Από ότι μαθαίνουμε ολοκληρώθηκαν οι μελέτες και εξασφαλίστηκαν όλες οι εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις για το συγκεκριμένο έργο, ύστερα από μια δαιδαλώδη τεχνική διαδικασία.

ευβοια, νεο εργο

Το νέο έργο της παράκαμψης στο Βασιλικό, μπορεί να χρηματοδοτηθεί και να μπει σε διαδικασία δημοπράτησης.

Για τον σκοπό αυτό απαιτούνται, μαζί με την εκτιμώμενη δαπάνη απαλλοτρίωση και προ εργολαβικής έκπτωσης, περίπου 32.000.000 ευρώ.

Το επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι επαφές με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να αρχίσει η κατασκευή της παράκαμψης Βασιλικού.

ευβοια, νεο εργο

Η παρακάμψη στις πόλεις, η οποία συχνά αναφέρεται ως “περαστική οδός” ή “δρόμος περιφράξεως”, έχει διάφορα οφέλη για τις αστικές περιοχές. Ορισμένα από τα κύρια οφέλη περιλαμβάνουν:

1. Μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου: Ο διερχόμενος κυκλοφοριακός όγκος μπορεί να αποκατασταθεί μακριά από το κέντρο της πόλης, μειώνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο στους κεντρικούς δρόμους και τους δρόμους της πόλης. Αυτό βοηθά στην αποφυγή συμφόρησης και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού.

2. Βελτίωση της ασφάλειας: Η παρακάμψη συχνά σχεδιάζεται με ασφαλή χαρακτηριστικά όπως λωρίδες ανάγνωσης, πεζοδρόμους και κυκλοφοριακά φώτα. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια των οδηγών και των πεζών.

3. Περιβαλλοντικά οφέλη: Με τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου στο κέντρο της πόλης, μπορεί να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση και ο θόρυβος, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής στην πόλη.

4. Επιτάχυνση της κυκλοφορίας: Οι παρακάμψεις μπορούν να επιτρέψουν στους οδηγούς να αποφεύγουν την είσοδο στην πόλη και να φτάσουν στον προορισμό τους γρηγορότερα, καθώς δεν πρέπει να διασχίσουν το κέντρο της πόλης.

5. Ανάπτυξη περιοχών: Οι παρακάμψεις μπορούν να διευκολύνουν την ανάπτυξη νέων περιοχών εκτός της πόλης, καθώς διευκολύνουν την πρόσβαση και τη σύνδεση μεγάλων περιοχών.