Εύβοια: Απίστευτο θέαμα όταν κάποτε βγήκαν από τα σπίτια τους!

Είναι μία φωτογραφία από το Αλιβέρι στην Εύβοια την δεκαετία του 1960.

Στην φωτογραφία βλέπουμε αρκετούς κατοίκους στο Αλιβέρι στην Εύβοια, να έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να πάνε να δουν ένα απίστευτο θέαμα. Είναι η πιο μαγική στιγμή για εκείνη την εποχή. Το να βλέπεις ένας αυτοκίνητο ήταν σπάνιο φαινόμενο για εκείνη την περίοδο.

Ξαφνικά δεκάδες πολίτες έφυγαν από τα σπίτια τους και βρέθηκαν λίγα μέτρα μακρυά στην πλατεία στο Αλιβέρι. Με νοσταλγία βρήκαμε στα social media μία υπέροχη φωτογραφία του Αλιβερίου δεκάδες χρόνια πριν. Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για την παλιά εποχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Απίθανος σκύλος στη Χαλκίδα: Δείτε που πήγε να κοιμηθεί

Δείτε τι απίστευτο έπαθε ένας δρόμος στο Στόμιο!

Αξεσουάρ αυτοκινήτου απαραίτητα για κάθε οδηγό

 

Όταν δεν υπήρχε η βαβούρα στους δρόμους της πόλης.

Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής. Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία από την πλατεία θα καταλάβει το πόσο διαφορετικά ήταν εκείνα τα χρόνια. Δεν θυμίζει με τίποτα την πόλη του Αλιβερίου και των χιλιάδων κατοίκων. Πριν σου δείξω την φωτογραφία, δες εδώ τι είχε προσγειωθεί στην Εύβοια κάποτε.

Στην φωτογραφία βλέπετε τα πρώτα αυτοκίνητα που έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή.

Εύβοια: Δεν πίστευαν στα μάτια τους με το απίστευτο θέαμα (φωτογραφία)

Φωτογραφία Αλιβέρι
Ένα απίστευτο θέαμα για κατοίκους στην Εύβοια. Είναι η στιγμή που έρχονται στο Αλιβέρι τα πρώτα οχήματα.

Τα αυτοκίνητα, σύμφωνα με το wikipedia.org, τέθηκαν σε παγκόσμια χρήση κατά τον 20ό αιώνα και οι αναπτυγμένες οικονομίες εξαρτώνται από αυτά. Το έτος 1886 θεωρείται το έτος γέννησης του σύγχρονου αυτοκινήτου, όταν ο Γερμανός εφευρέτης Καρλ Μπεντς κατοχυρώνει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του Benz Patent-Motorwagen. Τα αυτοκίνητα έγιναν ευρέως διαθέσιμα στις αρχές του 20ού αιώνα.

Το 1879, ο Μπεντς έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τον πρώτο κινητήρα του, ο οποίος σχεδιάστηκε το 1878. Πολλές από τις άλλες εφευρέσεις του έκαναν τη χρήση της μηχανής εσωτερικής καύσης εφικτή για την τροφοδοσία ενός οχήματος. Το πρώτο του Motorwagen κατασκευάστηκε το 1885 στο Μάνχαιμ της Γερμανίας.

πηγή: newse.gr