Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας είχε ο Μαρκόπουλος

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας είχε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μαρκόπουλος. Έλαβε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιόδου. Ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που παρουσιάζει η ενίσχυση επιχειρηματικής δραστηριότητας, για την συμπεριφορά και τις διαθέσεις του τραπεζικού συστήματος αλλά και για την πορεία των τζίρων.

Ο κ. Μαρκόπουλος δήλωσε: Περιφερειακή διοίκηση μαζί με τον Δήμο μπορούν να μετατρέψουν την Χαλκίδα σε σοβαρό εμπορικό προάστιο των Αθηνών. Η λειτουργία της κλειστής αγοράς μαζί με ενδεχόμενες πεζοδρομήσεις (ότι είχε γίνει είχε επιτυχία) και μαζί με την ενίσχυση ενδοαστικής συγκοινωνίας και την λειτουργία μεγάλου parking στα όρια της πόλης, θα λειτουργήσουν σαν μαγνήτης για χιλιάδες Αθηναίων και όχι μόνον.

Η Χαλκίδα πρέπει με σχεδιασμό να απομακρυνθεί από το μονολιθικό μήνυμα ότι είναι μόνο για Σαββατοκύριακο.

Η Χαλκίδα θέλει ισχυρό σχεδιασμό πόλης-city break και city-open market. Αυτό μπορεί να γίνει με ευρύτερη συνεννόηση και με ένωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων.

Αυτός εξάλλου είναι και ο πυρήνας του σχεδίου του συνδυασμού «Στερεά Περιφέρεια» του οποίου ηγείται ο Κώστας Μαρκόπουλος.