Εύβοια: Αυτό ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα μέχρι που βγήκαν όλα στην φόρα!

Εύβοια
Εύβοια

Γιατί ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα – Τι μυστικά υπήρχαν κρυμμένα

Εύβοια, ακριβό σπίτι, Χαλκίδα
Εύβοια

Ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα μέχρι που βγήκαν όλα στην φόρα. Μετά από εκείνη την μέρα όλα άλλαξαν μεμιάς.

Και όμως υπάρχουν σπίτια με αμύθητη αξία, όπως το συγκεκριμένο σπίτι στη Χαλκίδα που ήταν το πιο ακριβό. Δείτε φωτογραφίες και θα καταλάβετε γιατί το συγκεκριμένο οίκημα ήταν το πιο ακριβό σπίτι όχι μόνο στη Χαλκίδα αλλά και σε ολάκερη την Εύβοια.

Πολλοί ίσως ρωτήσουν για το τι διαφορετικό είχε σε σύγκριση με τις άλλες οικίες. Δεν χρειάζεται σκέψη. Ένα πράγμα θα σας τονίσουμε και θα καταλάβετε την αξία που υπήρχε εκεί μέσα.

Μέσα σε αυτό το σπίτι, η αξία ήταν αμύθητη και θα συνέχιζε να την διατηρεί αν δεν εμφανίζονταν οι αστυνομικοί στο κατώφλι της οικίας. Θα συνέχιζε να κρύβονταν μέσα μια αμύθητη περιουσία.

Το ότι ήταν πλούσιο, έπαιζαν ρόλο τα αντικείμενα αξίας που κρύβονταν στην αυλή του σπιτιού στη Χαλκίδα, στην Εύβοια. Μέσα σε αυτό το σπίτι κρύβονταν ένας αρχαιολογικός θησαυρός που αν δεν τον ανακάλυπταν οι αστυνομικοί δεν θα έρχονταν ποτέ στο φως.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται ένας μεγάλος θησαυρός στην Εύβοια που έχει παράνομα αποκτηθεί.

Κάθε χρόνο υπάρχουν περιπτώσεις με αρχαιοκάπηλους που θησαυρίζουν εις βάρος της χώρας μας.

Για το που ακριβώς ήταν το σπίτι αυτό στη Χαλκίδα δεν το μάθαμε ποτέ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του.

Πρόκειται για Χαλκιδέο που είναι κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δείτε γιατί ήταν το πιο πλούσιο σπίτι στη Χαλκίδα

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τι κρύβονταν μέσα σε αυτό το σπίτι στη Χαλκίδα αρχές Οκτωβρίου 2023.

Εύβοια, ακριβό σπίτι, Χαλκίδα
Αυτό ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα

·Στην παραπάνω φωτογραφία, βλέπετε μια μαρμάρινη στήλη μεγάλων διαστάσεων και αμύθητης αξίας. Αναγράφονται στην επιφάνεια της, σύμβολα εκείνης της εποχής.

Η αξία αυτού του ιστορικού θησαυρού δεν έχει ακόμα εκτιμηθεί μιας και ειδική επιτροπή θα κάνει την καταγραφή της και την αποτίμηση της ιστορικής του αξία.

Εύβοια, ακριβό σπίτι, Χαλκίδα
Αυτό ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα

Στις δύο αυτές φωτογραφίες, μπορεί να βλέπετε μικρά αντικείμενα αλλά θα πρέπει να ξέρετε ότι η αξία τους είναι πολύ μεγάλη. Πρόκειται για μικρά τμήματα αρχαίων πήλινων αγγείων.

Εύβοια, ακριβό σπίτι, Χαλκίδα
Αυτό ήταν το πιο ακριβό σπίτι στη Χαλκίδα

Τα παραπάνω κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, για καταγραφή, αρχαιολογική εκτίμηση και φύλαξη.

Την προανάκριση έκανε η ασφάλεια της Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα πια δεν είναι το πιο πλούσιο σπίτι στη Χαλκίδα μιας και ο θησαυρός αποκαλύφθηκε και οδηγήθηκε εκεί που θα πρέπει να είναι. Στα μουσεία…