Αγίου Ευσταθίου: Πότε γιορτάζει ο Στάθης και η Αριάδνη;

Εκκλησία

Πότε γιορτάζει ο Στάθης- Ήταν μεγαλομάρτυρας της Εκκλησίας και θεωρείται προστάτης των κυνηγών και των θηραμάτων. Γιορτάζει μία ημέρα μετά από την γιορτή της Αριάδνης.

Η Αγία Αριάδνη έζησε στα χρόνια των βασιλέων Αδριανού και Αντωνίνου (117 – 139 μ.Χ.), και έγινε χριστιανή στη πόλη των Προμισέων. Η Αριάδνη, γιορτάζει κάθε χρόνο στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο Άγιος Ευστάθιος ήταν μεγαλομάρτυρας της χριστιανικής Εκκλησίας. Ο Ευστάθιος ονομαζόταν αρχικά Πλακίδας και ήταν ανώτερος αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού.

Μία μέρα καθώς κυνηγούσε ένα ελάφι, είδε στα κέρατά του να φέρει σταυρό και άκουσε μία φωνή που τον καλούσε να γίνει χριστιανός.

Με αυτό το όραμα πίστεψε στη νέα θρησκεία και βαπτίστηκε χριστιανός με το όνομα Ευστάθιος.

Χριστιανοί βαπτίστηκαν και η γυναίκα του Τατιανή, που έλαβε το όνομα Θεοπίστη και τα δύο παιδιά του που έλαβαν τα ονόματα Αγάπιος και Θεόπιστος.

Όταν ο αυτοκράτορας Τραϊανός πληροφορήθηκε ότι αξιωματικός του ασπάσθηκε το χριστιανισμό, τον καθαίρεσε και τον εξόρισε μαζί με την οικογένειά του. Στη συνέχεια, η τιμωρία του περιλάμβανε χωρισμό από την οικογένειά του, γεγονός, που πίκρανε πολύ τον Ευστάθιο.

Μετά από χρόνια, ο Τραϊανός θυμήθηκε τον ικανότατο αξιωματικό του Ευστάθιο, όταν βρέθηκε σε δυσχέρεια, και τον επανέφερε στο στράτευμα. Στην πορεία, ξαναβρήκε την οικογένειά του κι ένοιωσε μεγάλη χαρά.

Ο διάδοχος, όμως, του Τραϊανού, Αδριανός, απαίτησε από τον Ευστάθιο να προσκυνήσει και πάλι τα είδωλα. Ο Ευστάθιος αρνήθηκε, με αποτέλεσμα να βασανιστεί αυτός και η οικογένεια του μέχρι θανάτου.

Το όνομα Στάθης γιορτάζει κάθε χρόνο στις 20 Σεπτεμβρίου 2 μέρες μετά την γιορτή της Αριάδνης.

Την ημέρα εκείνη γιορτάζουν όσοι έχουν τα ονόματα Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθούλα, Σταθία και Ευσταθούλα.

Ο Άγιος Ευστάθιος θεωρείται προστάτης κυνηγών και θηραμάτων και ανακηρύχθηκε Άγιος της Eκκλησίας μας αρκετά χρόνια μετά την κοίμησή του. Το έτος 482 μ.Χ. μεταφέρθηκαν τα ιερά λείψανα του Αγίου από την Τραϊανούπολη στην Αντιόχεια.

Ευχές για τον Στάθη

– Χρόνια Πολλά …Να έχεις υγεία ευτυχία και αγάπη!

– Για την ονομαστική σου εορτή σου εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια καλά, με υγεία, ευτυχία και ευημερία.

– Εύχομαι να χαίρεσαι το όνομα σου! Εύχομαι επίσης όσοι προφέρουν το όνομα σου να είναι ευγνώμονες για το καλό που θα τους έχεις κάνει, και τέλος εύχομαι να αξίζεις τόσο πολύ ως άνθρωπος, ώστε κάποιος να θελήσει κάποτε να βαφτίσει το παιδί του δίνοντάς του το δικό σου όνομα..!

Αν πρόκειται για τον καλό σας ή την καλή σας υπάρχει η παρακάτω ευχή:

– Κανένα αστέρι στον ουρανό δεν είναι όσο λαμπερό όσο το χαμόγελο σου. Κανένα λουλούδι όσο όμορφο όσο τα μάτια σου. Και κανένα συναίσθημα πιο αγνό από αυτό που νιώθω όταν σε βλέπω. Χρόνια σου πολλά!

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Σε απόγνωση γονείς στην Εύβοια: Δείτε τι συνέβη σε σχολείο

Εύβοια: Όσοι το έζησαν δεν μπορούσαν να κρατηθούν από τα γέλια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.