Άγιος Μερκούριος: Μια απέραντη εξωτική παραλία

Δεν χρειάζεται να σας περιγράψουμε πολλά πράγματα για αυτή την παραλία

Μόνο και μόνο που θα ακούσετε το όνομα, είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθείτε. Παραλία Άγιος Μερκούριος στην Νότια Εύβοια. Θα σας δείξουμε και φωτογραφίες και είμαστε σίγουροι πως τέτοια παραλία δεν έχετε δει ποτέ. 

Αρκεί βέβαια να μην φυσούν βοριάδες. Αν πετύχετε τέτοια κατάσταση, δεν θα θέλετε να φύγετε με τίποτα μακρυά από τα καταγάλανα νερά της και την απέραντη αμμουδιά που γλύφει το Αιγαίο και φέρνει πάντα δροσιά.

Για να πάτε στην παραλία Άγιος Μερκούριος θα πρέπει να ξέρετε ότι σίγουρα θα χρειαστείτε 90 λεπτά από τη Χαλκίδα. Είναι στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Θα πάτε για Αυλωνάρι.

Από εκεί και πέρα, είναι όλα τα άλλα πολύ εύκολα. Θα περάσετε Χαλκίδα, Βασιλικό, Αμάρυνθος, Αλιβέρι και θα βρεθείτε στο Αυλωνάρι.

Θα ακολουθήσετε τον παραλιακό δρόμο και πιο συγκεκριμένα θα βάλετε κατεύθυνση για το χωριό Οριό. Με το που φτάσετε στο Οριό, υπάρχουν ταμπέλες για την Μουρτερή.

Αν πάλι σας αρέσει να την δείτε την Μουρτερή πανοραμικά, μπορείτε να φθάσετε μέσω Οκτωνιάς. Από το Αυλωνάρι θα ανεβείτε στο χωριό Οκτωνιά που είναι περίπου 8 χιλιόμετρα. Αφού φτάσετε στο χωριό, υπάρχουν ταμπέλες που σε οδηγούν στην καταπληκτική παραλία.

Ο Άγιος Μερκούριος είναι δίπλα στην παραλία Μουρτερή. Είναι χωματόδρομος αλλά όταν θα φτάσετε εκεί, είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιηθείτε από το φανταστικό τοπίο.

Σας έχουμε κάποιες φωτογραφίες που είμαστε σίγουροι ότι θα σας αρέσουν.

Άγιος Μερκούριος
Παραλία Κεφάλα Άγιος Μερκούριος Μουρτερής, Οκτωνιά Εύβοιας. Μία απέραντη παραλία. Την φωτογραφίσαμε γύρω στις 10 το πρωί. Την πετύχαμε σε εκπληκτική φάση μιας και δεν είχε κύμα.
Παραλία Άγιος Μερκούριος
Παραλία Άγιος Μερκούριος: Μία παραλία όνειρο
Η παραλία του Αγίου Μερκουρίου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της τοπικής κοινότητας Οκτωνιάς του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Αποτελεί προέκταση της παραλίας της Μουρτερής και καταλήγει στον βράχο Κεφάλα που δίνει και το όνομα του στο δεξί άκρο της παραλίας. Ο βράχος με τα χαρακτηριστικά ανθρώπινου προσώπου (ξεχωρίσουν μάτια, μύτη και στόμα) που κοιτάζει την θάλασσα αποτελεί σημείο αναφοράς στην παραλία.
Η παραλία του Αγίου Μερκουρίου βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό της τοπικής κοινότητας Οκτωνιάς του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Αποτελεί προέκταση της παραλίας της Μουρτερής και καταλήγει στον βράχο Κεφάλα που δίνει και το όνομα του στο δεξί άκρο της παραλίας. Ο βράχος με τα χαρακτηριστικά ανθρώπινου προσώπου αποτελεί σημείο αναφοράς στην παραλία.