Παίρνεις επίδομα παιδιού; Θα πάρεις και αύξηση;

«Κλείδωσε» η αύξηση του επιδόματος παιδιού

Καλά είναι τα νέα για όσους παίρνουν το επίδομα παιδιού μιας και θα ανακοινωθεί αύξηση. Δείτε τι ακούγεται και σε πόσα ευρώ μεταφράζεται η αύξηση που θα πάρουν οι δικαιούχοι.

Το κυβερνητικό επιτελείο, εξετάζει την αύξηση του επιδόματος παιδιού ως μέρος των μέτρων για την ενίσχυση της οικογένειας.

Η πρόταση αυτή αναμένεται να ανακοινωθεί στη ΔΕΘ. Την ίδια ώρα, την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη δόση όσον αφορά το επίδομα παιδιού Α21 στους δικαιούχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την ονομαστική αύξηση θα αυξηθεί και η περίμετρος των δικαιούχων, με στόχο να αξιοποιηθούν τα αδιάθετα κονδύλια που έχουν προκύψει από την σταδιακή μείωση του αριθμού των δικαιούχων εξαιτίας του δημογραφικού αλλά και των εισοδηματικών κριτηρίων που ισχύουν για την καταβολή του.

Επίδομα παιδιού Α21: Πόσο θα είναι η αύξηση σε ποσά

Παράδειγμα: Μια οικογένεια με τρία παιδιά που σήμερα λαμβάνει 210 ευρώ το μήνα, θα δει το ποσό αυτό να αυξάνεται σε 252 ευρώ, αποφέροντας μια επιπλέον ετήσια ενίσχυση ύψους 504 ευρώ.

Γιατί θα δοθούν αυξήσεις στο επίδομα παιδιού Α21;

Η μείωση των δικαιούχων έφερε και μείωση της δαπάνης για επιδόματα παιδιού κατά 156.172.114 ευρώ.

Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με μείωση της δαπάνης κατά 15,8% θα μπορούσε να διατεθεί για την αύξηση είτε των επιδομάτων είτε για την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να μην βγουν από το επίδομα όσοι είχαν αύξηση εισοδήματος.

Το επίδομα ανέρχεται σήμερα για το πρώτο και δεύτερο παιδί το επίδομα είναι: 70 ευρώ, 42 ευρώ, 28 ευρώ και για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί: 140 ευρώ, 84 ευρώ και 56 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα.

Πως θα πάρετε το επίδομα παιδιού;

Για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, κατ’ έτος, μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ στην ειδική πλατφόρμα, από τον υπόχρεο υποβολής της αίτησης φορολογίας εισοδήματος ή τη σύζυγο του με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Σε απόγνωση γονείς στην Εύβοια: Δείτε τι συνέβη σε σχολείο

Εύβοια: Όσοι το έζησαν δεν μπορούσαν να κρατηθούν από τα γέλια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.