Εύβοια: Σε αυτή την παραλία θα απολαύσεις το κολύμπι

ευβοια, παραλια, κολυμπι

Υπάρχουν και μέρη, στην Εύβοια που σε περιμένουν για κοντινές εξορμήσεις.

Παραλίες που σε καλούν να τις γευτείς από το πρωί μέχρι να νυχτώσει. Να απλωθείς στις αμμουδιές τους και να νιώσεις στα ρουθούνια σου την αλμύρα της θάλασσας.

Πολλοί ρωτούν που βρίσκεται αυτή η παραλία. Είναι στην Βόρεια Εύβοια και ναι, είναι η παραλία της Αγίας Άννας.




Η Αγία Άννα αποτελεί τη μεγαλύτερη παραλία της Εύβοιας, έχει μήκος περίπου 9χλμ και σε διάφορα τμήματα της είναι οργανωμένη.

Το κανάλι tripment την επισκέφθηκε στο πλαίσιο ενός 3ήμερου road trip που έκανε με τη μηχανή στο βόρειο τμήμα του νησιού. Δεν θα την πει ήσυχη τουλάχιστον την περίοδο που βρέθηκε εκεί.

Έχει αρκετά μαγαζιά επάνω στη θάλασσα και ένα camping στη νότια πλευρά της. Έχει χοντρή άμμο, ψιλό βόλατσο και τα νερά της είναι σχετικά βαθιά.

Πρόκειται για ένα όμορφο μέρος που αξίζει να περάσετε, ή και να μείνετε, εφόσον βολτάρετε στο 2ο μεγαλύτερο νησί της χώρας.

Έχουμε ξεχάσει να ξεκουραζόμαστε ακόμα και στις διακοπές. Και όμως η ξεκούραση είναι αυτό που πρέπει να υιοθετήσουμε μιας και θα μας κάνει να γεμίσουμε από ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε τον χειμώνα που θα έρθει.

Φέτος όμως το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Μας είναι απαραίτητο για την ψυχική ισορροπία.

Το έχουμε ανάγκη να μεταφερθούμε σε μια υπέροχη παραλία, να σουλατσάρουμε στην απέραντη αμμουδιά, να χαρούμε τον ήλιο και τα κρυστάλλινα νερά.

Οι διακοπές είναι η περίοδος που πρέπει να επιτρέψουμε στον οργανισμό μας την ηρεμία, να ζήσουμε και να απολαύσουμε τη στιγμή. Να ξεχάσουμε κινητά τηλέφωνα και ρολόγια.

Ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα στην παραλία που βλέπετε παραπάνω έχει οφέλη για την υγεία μας. Θα ηρεμήσει τον εγκέφαλο, που αργότερα θα δώσει πολλά “συν” στην καλύτερη λειτουργία της μνήμης και των αντανακλαστικών.

Ένα τέτοιο μέρος, μία τέτοια παραλία που λούζεται από τον Ευβοϊκό και που οι ντόπιοι τη λατρεύουν και την προτιμούν εδώ και χρόνια. Μάλλον ήρθε ο καιρός να τη λατρέψει και η υπόλοιπη Εύβοια και όχι μόνο.

Είναι ένας μοναδικός προορισμός στην Βόρεια Εύβοια. Στην παραλία της Αγίας Άννας θα βρείτε την χαμένη γαλήνη που λείπει τόσα χρόνια.

Πως πάω στην Αγία Άννα;

Από τη Χαλκίδα θα ακολουθήσετε την διαδρομή προς Βόρεια Εύβοια. Μετά το Προκόπι, υπάρχουν ταμπέλες.