Πότε γυρίστηκε ο Ιησούς από την Ναζαρέτ

Τι και πότε

Μια καταπληκτική σειρά που παρόλο το γεγονός ότι γυρίστηκε πριν από χρόνια είναι στην κορυφή της τηλεθέασης

Την Μεγάλη Εβδομάδα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί προσαρμόζονται στο θρησκευτικό αίσθημα των ημερών, εντάσσοντας στα προγράμματα τους τις σημαντικότερες θρησκευτικές παραγωγές κάθε Πάσχα.

Ανάμεσά τους και η τηλεοπτική υπερπαραγωγή, “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” που παίζει στην prime ζώνη.

Πρόκειται για ένα διαχρονικό τηλεοπτικό αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι, που αγαπήθηκε από το τηλεοπτικό κοινό, όσο καμία άλλη σειρά στο είδος της.

Ο κορυφαίος σκηνοθέτης αποφάσισε να φτιάξει μια ταινία για τη ζωή του Ιησού που θα γινόταν αποδεκτή από όλα τα χριστιανικά δόγματα.

Το Πρωινό πρόβαλε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τα παρασκήνια και τα μυστικά της επιτυχίας της σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ».

Η επιλογή του Ρόμπερτ Πάουελ για την ενσάρκωση του Ιησού, ο οποίος δεν ανοιγόκλεισε καμία στιγμή τα μάτια του και η εξουθενωτική δίαιτα 12 ημερών στην οποία υποβληθεί πριν από τη σκηνή της «Σταύρωσης».

Τα σκηνικά που χτίστηκαν όλα από την αρχή, τα γυρίσματα που διήρκησαν 1 χρόνο και η κομμένη σκηνή.

Στην ταινία, η αποτύπωση της ζωής του Ιησού είναι οικουμενική. Οι παραγωγοί έφτασαν μέχρι το Βατικανό και το Κολέγιο των Ραβίνων στο Λονδίνο όπου και συμβουλεύτηκαν ειδικούς.

Γυρίστηκε το 1977 και παίζουν οι παρακάτω ηθοποιοι.

Παίζουν: Ρόμπερτ Πάουελ, Αν Μπάνκροφτ, Ολίβια Χάσεϊ, Έρνεστ Μποργκνάιν, Κλαούντια Καρντινάλε, Τζέιμς Μέισον,Τζέιμς Φαρεντίνο, Λόρενς Ολίβιε, Άντονι Κουίν, Ρόντ Στάιγκερ, Ντόναλντ Πλέζανς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Πίτερ Ουστίνοβ, Μάικλ Γιόρκ

Η πιο μεγαλοπρεπής θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της τηλεόρασης, “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ”, είναι ένα επιβλητικό έργο, σκηvoθετημέvo με μαεστρία και απλότητα από τov κορυφαίο δημιουργό Φράvκo Τζεφιρέλι.