Τα πλάσματα που έκαναν βόλτα σε χωρίο έξω από το Αλιβέρι [Φωτογραφία]

Είναι από τις ωραίες φωτογραφίες που μας εντυπωσιάζουν και λέμε ότι η φύση είναι το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής. Σε αυτή την φύση σήμερα θα αφιερώσουμε το σημερινό μας αφιέρωμα.

Πολλοί είναι αυτοί που πηγαίνουν να δουν από κοντά ωραία πλασματάκια που κάνουν την βόλτα τους σε αυτή την ωραία περιοχή της Νότιας Εύβοιας.

Και όλα αυτά λίγο έξω από το Αλιβέρι. Το Αλιβέρι είναι μία σύγχρονη κωμόπολη 5000 περίπου κατοίκων, η οποία παρουσιάζει σημαντική οικονομική και εμπορική δραστηριότητα.

Βρίσκεται 52 χλμ. νοτιοανατολικά από τη Χαλκίδα και απέχει 2 χλμ. από τις ακτές του Ευβοϊκού Κόλπου. Επίνειο και λιμάνι του Αλιβερίου είναι ο Κάραβος, που αποτελεί και το τουριστικό κέντρο της περιοχής.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αλιβέρι, θα συναντήσετε ένα διαμάντι ανεκτίμητο που παρουσιάζει πλούσια χλωρίδα και πανίδα και εκεί βρίσκονται εκατοντάδες είδη φυτών, δεκάδες είδη αμφιβίων και πτηνών. Η έκταση της είναι περίπου 4,75 τ.χλμ και το μέγιστο βάθος της είναι 6 μ.

Η λίμνη του Δύστου δημιουργήθηκε στην αρχαιότητα και αρκετοί ήθελαν να την αποξηράνουν. Πιο συγκεκριμένα αρχαιολογικά στοιχεία, κοντά στον 4ο αιώνα πχ μαρτυρούν απόπειρα αποξήρανσης της λίμνης από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης.

Η λίμνη Δύστος είναι χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας καθώς και σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας.

Σε αυτή την λίμνη είδαμε και υπέροχα πλασματάκια. Όπως θα δείτε και εσείς τα βατραχάκια είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών της λίμνης. Είναι ένα από τα γνωστότερα αμφίβια και αποτελεί την τάξη των άνουρων αμφίβιων. Τα πιο συνηθισμένα είδη βατράχου στην Ελλάδα είναι ο βάτραχος ο πράσινος και ο βάτραχος ο κοινός.

Το σώμα του βατράχου μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη: στο κεφάλι και τον κορμό. Το κεφάλι έχει σχήμα τριγωνικό και μπροστά υπάρχει το στόμα, που φτάνει μέχρι τα αυτιά.

Όπως θα δείτε και εσείς τα βατραχάκια είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών της λίμνης.
Όπως θα δείτε και εσείς τα βατραχάκια είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών της λίμνης.(πηγή φωτογραφίας: Όλγα Κατσαμάκη)
λίμνη Δύστου
Όπως θα δείτε και εσείς τα βατραχάκια είναι πόλος έλξης αρκετών επισκεπτών.(πηγή φωτογραφίας: Όλγα Κατσαμάκη)