Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι παίρνουν το επίδομα 2022

Δείτε ποια επιδόματα θα πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι.
Δείτε ποια επιδόματα θα πάρουν οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πολλοί είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που μένουν στην Εύβοια. Ποια είναι τα επιδόματα που δικαιούνται;

Ακούγονται ότι θα δοθούν δύο επιδόματα. Ένα είναι μέσα από την επιταγή ακρίβειας και ένα άλλο έρχεται εφόσον κάνουν κάποιες κινήσεις όσο αφορά τον εργασιακό σύμβουλο.

Ποιοι είναι δικαιούχοι για το επίδομα μακροχρόνια ανέργων;

Δικαιούχοι είναι όσοι δεν παίρνουν ΚΕΑ, έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 9.600 ευρώ και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 16.800 ευρώ.

Θα πρέπει επίσης να έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες συνεχούς ανεργίας, να παραμένουν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώα της ΔΥΠΑ.

Τέλος για να πάρουν το επίδομα μακροχρόνια ανέργων θα πρέπει να έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης, λόγω ανεργίας.

Και άλλο επίδομα για χιλιάδες δικαιούχους μακροχρόνια άνεργους – Ετσι θα πάρετε 300 ευρώ

Ένα νέο επίδομα έρχεται για τους μακροχρόνια άνεργους. Πρόκειται για χρήματα που θα πάρουν εφόσον κάνουν τα παρακάτω βήματα που θα σας πούμε.

Οι μακροχρόνια άνεργοι της ΔΥΠΑ θα κληθούν για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης η αλλιώς ΑΣΔ όπως ονομάζεται. Αν το κάνουν θα πάρουν το ένα νέο επίδομα.

Αναμένεται σε λίγες εβδομάδες να ξεκινήσει η διαδικασία για να συντάξουν οι άνεργοι το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης. Θα υπάρξει πρόσκληση της ΔΥΠΑ σε μακροχρόνια ανέργους ώστε να προσέλθουν στις κατά τόπους υπηρεσίες για τη σύνταξη του Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης. Για την δημιουργία του Ατομικού Σχεδίου Δράσης ο ωφελούμενος θα περνά από συνέντευξη με εργασιακό σύμβουλο του ΟΑΕΔ. Η συνέντευξη και η κατάρτιση του ΑΣΔ θα μπορεί να γίνεται και τηλεφωνικά ή με βιντεοκλήση αφού πρώτα ο ωφελούμενος θα έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή με mail με το ΚΠΑ της περιοχής του.

Το εφάπαξ επίδομα εργασίας 300 ευρώ θα δοθεί στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών που θα συναινέσουν να καταρτιστεί Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης.

Το επίδομα αυτό δίνεται εφόσον ο άνεργος δεν λαμβάνει κάποια από τις παροχές ενώ η παροχή αυτή χορηγείται μόνο μία φορά.

Το νέο επίδομα αναμένεται να δοθεί από Φθινόπωρο, στο πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογούνται στον πρώην ΟΑΕΔ.