Τα χειρότερα που μπορούν να συμβούν όταν οργανώνετε μία μάζωξη

Θα βρείτε τα χειρότερα πράγματα, που μπορεί να συμβούν στην μάζωξή σας.
Θα βρείτε τα χειρότερα πράγματα, που μπορεί να συμβούν στην μάζωξή σας.

Όταν οργανώνετε μία μάζωξη, σίγουρα θέλετε να πάνε όλα στην εντέλεια και να περάσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας καλά. Παρόλα αυτά, η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά δεν είναι ποτέ μηδενική! Παρακάτω θα βρείτε τα χειρότερα πράγματα, που μπορεί να συμβούν στην μάζωξή σας.

Να μην έρθουν οι καλεσμένοι

Απ’ τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν, είναι ενώ έχετε οργανώσει τα πάντα, έχετε μαγειρέψει, έχετε αγοράσει ποτά και όλα τα σχετικά, να μην εμφανιστεί κανείς.

Ίσως να είχατε κακή συνεννόηση ή ίσως κάτι να έτυχε στους άλλους την τελευταία στιγμή. Όπως και να ‘χει, σε αυτή τη περίπτωση θα έχετε πολύ φαγητό και ποτό για τον εαυτό σας.

Οι καλεσμένοι να μην τα πάνε καλά μεταξύ τους

Όταν καλείτε σε μία μάζωξη άτομα από διαφορετικές παρέες ή γενικά άτομα που δεν γνωρίζονται ήδη, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να μην ταιριάξουν μεταξύ τους.

Ίσως να έχουν πολύ διαφορετικές κοσμοθεωρίες ή να μην συμφωνούν σε σημαντικά θέματα. Σε αυτή τη περίπτωση, δεν είναι αδύνατον να χαλάσει η διάθεση όλης της παρέας.

Να νιώσει κάποιος μία αδιαθεσία

Ανθρώπινο είναι σε μία μάζωξη, κάποιος ξαφνικά να μην νιώσει καλά. Ίσως να τον πείραξε το πολύ φαγητό, το πολύ κρασί, το πολύ κάπνισμα ή ένας συνδυασμός όλων των παραπάνω.

Προσπαθήστε να αποτρέψετε τους άλλους, αν δείτε πως κάνουν κάτι που μπορεί να τους προκαλέσει αδιαθεσία, γιατί σε καμία περίπτωση δεν θέλετε στους καλεσμένους σας να συμπεριληφθούν οι γιατροί κατοίκον.

Να μην φτάσουν τα φαγητά και τα ποτά

Ως οικοδεσπότης, οφείλετε να υπολογίσετε αν τα φαγητά, τα σνακς, τα ποτά και όλα τα σχετικά, φτάνουν για τους καλεσμένους σας. Σκεφτείτε πόσοι θα έρθουν τελικά και μην αγοράσετε λιγότερα πράγματα απ’ όσα είναι αναγκαία.

Να μείνουν φαγητά και ποτά

Το άλλο άκρο, είναι να περισσέψουν πολλά από τα φαγητά και απ’ τα ποτά! Θέλετε να πάρετε αρκετά ώστε να φτάσουν για όλους, αλλά όχι τόσα ώστε να αναγκαστείτε να τα πετάξετε.

Το συμπέρασμα είναι, σκεφτείτε καλά πριν αγοράσετε ποτά και φαγητά, έτσι ώστε ούτε να λείψουν, αλλά ούτε και να περισσέψουν.

Να καθαρίσετε μόνος σας

Καμιά φορά οι καλεσμένοι φεύγουν χωρίς καν να προσφερθούν να συγυρίσουν τον χαμό που προκάλεσαν.

Για κάθε περίπτωση, πριν την μάζωξη συνεννοηθείτε με ένα κοντινό σας άτομο, να σας βοηθήσει να μαζέψετε και να καθαρίσετε, αφού φύγουν οι καλεσμένοι.