Πως να τα πάει καλά το παιδί σας με το νέο του αδελφάκι

Όταν είστε έτοιμοι να υποδεχτείτε ένα νέο μωρό στο σπίτι, σκέφτεστε μόνο που θα κοιμάται, τι ρούχα, τι απορρυπαντικά για μωρά, τι πάνες θα του αγοράσετε… αλλά σκέφτεστε καθόλου το παιδί που έχετε ήδη; Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε, για να βοηθήστε το παιδί σας και το νέο μωρό να τα πάνε καλά.

Πείτε του τι το περιμένει από νωρίς

Πρώτα απ’ όλα, θέλετε να εξηγήσετε στο παιδί σας, ότι θα έρθει ένα νέο μωρό στο σπίτι, πριν να είναι πολύ αργά! Φανταστείτε τι σύγχυση θα του προκαλέσετε, αν απλά μπείτε στο σπίτι κρατώντας έναν επιπλέον άνθρωπο. Πείτε του ότι θα αποκτήσει ένα αδελφάκι, με το οποίο θα παίζουν μαζί, θα κάνουν παρέα και θα του μαθαίνει πράγματα.

Εξηγήστε του πως έχει η κατάσταση

Είναι σημαντικό να κάνετε κατανοητό στο παιδί σας, πως δεν έχει κάτι να ανησυχεί. Μπορεί να φοβάται ότι θα το αγνοείτε τώρα που θα έχετε κι άλλο παιδί ή ότι δεν θα το αγαπάτε το ίδιο. Ξεκαθαρίστε πως ο ερχομός ενός νέου παιδιού, δεν θα αλλάξει κάτι και αντιθέτως θα κάνει την οικογένειά σας πιο αγαπημένη και πιο μεγάλη.

Ζητήστε του να σας βοηθάει

Όταν έρθει το μωρό στο σπίτι, ζητήστε από το άλλο σας παιδί να σας βοηθάει με τις εύκολες δουλειές. Για παράδειγμα να χτενίζει το αδελφάκι του, να το ταΐζει ή να του διαβάζει μικρά παραμυθάκια. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά σας θα δημιουργήσουν από νωρίς έναν δεσμό και θα εξοικειωθούν το ένα με το άλλο.

Δώστε του σημασία

Μην ξεχνάτε να δίνετε σημασία και στο μεγαλύτερο παιδί σας! Σίγουρα το μωρό σας χρειάζεται όλη μέρα και κάθε μέρα, αλλά και το μεγαλύτερο παιδί σας έχει ανάγκη τους γονείς του. Μην το παραμελείτε και μην το κάνετε να νιώθει λιγότερο σημαντικό από το μωρό, γιατί αυτό θα το γεμίσει με ζήλια και ανασφάλεια και θα γίνει πιο δύσκολο να τα πάει καλά με το αδελφάκι του.

Επιβραβεύστε το

Όποτε κάνει κάτι καλό για το μωρό, επιβραβεύστε το. Αν παίζει μαζί του ή αν κάνει κάποια δουλειά για να βοηθήσει το μωρό, τονίστε του το πόσο καλός αδελφός ή πόσο καλή αδελφή είναι. Έτσι θα παρακινήσετε το μεγαλύτερο παιδί σας, να περνάει περισσότερο χρόνο με το μωρό, χωρίς να αισθάνεται πως δέχεται κάποια απειλή.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Διαστημόπλοιο ήταν πάνω από την Εύβοια

Εύβοια: Έμεινε άφωνος όταν κοίταξε στο παράθυρο – Η εικόνα που δεν θα ξεχάσει

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.