Σχολεία άνοιγμα 2022: Πότε θα γίνει τον Σεπτέμβριο;

Έρχεται το άνοιγμα για τα σχολεία σε λίγες μέρες

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει σε λίγες μέρες και βέβαια παρατηρούμε ότι δεν αλλάζει τίποτα σε σύγκριση με πέρσι. Θα ανοίξουν όπως και πέρσι. Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας είναι σε συνεννόηση, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα ανοίξουν τα σχολεία.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 θα είναι στη θέση τους στα σχολεία όλοι οι εκπαιδευτικοί. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές πάντα είναι δύο εβδομάδες πριν στα διδακτήρια. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι θα πρέπει να ετοιμαστούν και οι σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις.

Λίγες μέρες μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η νέα σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου.

σχολεια ανοιγμα
Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το καλοκαίρι

Επειδή, ωστόσο η 11η Σεπτεμβρίου πέφτει Κυριακή, οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στις τάξεις τους την 12η Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Εκείνη την ημέρα, όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχθούν τους μαθητές.

Παράλληλα, από τη νέα χρονιά θα ισχύσει και η επέκταση του ολοήμερου σχολείου από τις 16:00 που είναι σήμερα, στις 17:30. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

Εύβοια νέα σήμερα

Σε απόγνωση γονείς στην Εύβοια: Δείτε τι συνέβη σε σχολείο

Εύβοια: Όσοι το έζησαν δεν μπορούσαν να κρατηθούν από τα γέλια

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.