Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add evianews.com on GoogleΤο 10% που κόλλησε οξεία ηπατίτιδα, χρειάστηκε μεταμόσχευση. Μάλιστα κολλάνε και οι μεγάλοι.
Η ηπατίτιδα σε μικρά παιδιά, κυρίως έως την ηλικία των 5-6 ετών, ανησυχεί τους γιατρούς γιατί στο 10% των παιδιών που νόσησαν έγιναν μεταμοσχεύσεις. Βέβαια ήταν πετυχημένες όλες, όμως είχαμε έναν θάνατο, όπως ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ.

Πολύ σημαντικό είναι οι γονείς να προσέχουν το θέμα με τα συμπτώματα. Επειδή παραπέμπει σε γαστρεντερικές διαταραχές με εμετούς και διάρροιες, πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον παιδίατρο τους.
Υπάρχουν κάποια συμπτώματα που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους γονείς. Τα συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας που δεν πρέπει να αγνοήσουν στα παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών, είναι έξι. Τα συμπτώματα είναι ίκτερος, αλλαγή στο χρώμα τον ούρων και των κοπράνων, κνησμό στο σώμα, πυρετός, ναυτία και πόνος στην κοιλιακή χώρα.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Συμβαίνει τώρα: Σοβαρό τροχαίο στην υψηλή γέφυρα
Απίστευτο τροχαίο πριν λίγο στη Χαλκίδα, αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό
ΕΑΒ: Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 268 προσλήψεις
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

