Tips για να γυμναστείτε σωστά στο διάδρομο γυμναστικής

Αν έχετε αρχίσει πρόσφατα να γυμνάζεστε περισσότερο, το πιο πιθανό είναι πως αναζητάτε τους καλύτερους τρόπους για να γυμναστείτε σωστά και να αποκομίσετε όλα τα οφέλη των κόπων σας. Καμιά φορά μπορεί να γυμνάζεστε με υπερβάλλοντα ζήλο και να μην λαμβάνετε υπόψη σας σημαντικά στοιχεία που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στην άσκησή σας. Μπορεί, λοιπόν, ο διάδρομος γυμναστικής να είναι από τα πιο αγαπημένα σας μηχανήματα, αλλά γνωρίζετε το σωστό τρόπο για να τον χρησιμοποιήσετε;

Έχουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν την επόμενη φορά που θα βρεθείτε μπροστά από το διάδρομο και θα αισθάνεστε αβέβαιοι.

  1. Μάθετε το μηχάνημα

Οι διάδρομοι γυμναστικής διαθέτουν συνήθως ένα ηλεκτρονικό πάνελ το οποίο σας δίνει διάφορες πληροφορίες και από το οποίο ρυθμίζετε το διάδρομο (ώστε να ανταποκρίνεται η ταχύτητά του σε αυτό που χρειάζεστε, για παράδειγμα). Πριν αρχίσετε να τρέχετε είναι σημαντικό να έχετε εντοπίσει πού βρίσκεται το κάθε τι και να μάθετε το μηχάνημα καλά.

  1. Πρέπει να κάνετε ζέσταμα

Το ζέσταμα είναι απαραίτητο πριν από οποιαδήποτε σωματική άσκηση. Καμιά φορά χρησιμοποιούμε τον ίδιο το διάδρομο ως μέσο για να κάνουμε ζέσταμα, αντί να πάμε έξω για τρέξιμο. Γι’ αυτό μπορεί να ξεχνάτε πως αν πρόκειται να κάνετε όλα σας τα σετ σε αυτόν, και άρα αποτελεί το βασικό σας πρόγραμμα, πρέπει να κάνετε ζέσταμα. Μπορείτε να περπατήσετε για 5 λεπτά στο διάδρομο ή να κάνετε ένα ελαφρύ jogging. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να κάνετε μερικές δυναμικές διατάσεις (δηλαδή τεντώματα που γίνονται εν κινήσει).

  1. Η ασφάλεια είναι σημαντική

Η ασφάλεια είναι σημαντική, γι’ αυτό και πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε το διάδρομο. Μπορεί να είναι απολύτως ασφαλές, αλλά παραμένει ένα μηχάνημα που πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά. Οπότε μην ανεβαίνετε επάνω αν κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Κρατήστε τις χειρολαβές και τοποθετήστε τα πόδια σας στις δύο, σταθερές πλευρές του διαδρόμου. Αρχίστε τη λειτουργία του σε χαμηλή ταχύτητα και όταν την υπολογίσετε, πατήστε στο κέντρο του διαδρόμου. Μόλις συντονιστείτε, αρχίστε να αυξάνετε σταδιακά την ταχύτητα.

Και μιας και αναφερθήκαμε σε αυτό…

  1. Μην κρατάτε τις χειρολαβές όσο γυμνάζεστε

Μην κρατάτε τις χειρολαβές όσο γυμνάζεστε, εκτός και αν έχετε κάποιο σωματικό πρόβλημα που σας εμποδίζει. Αν μπορείτε, είναι σημαντικό να τρέχετε κινώντας τα χέρια σας, καθώς αυτός είναι ο φυσικός τρόπος να τρέχετε. Η σωστή στάση σώματος είναι πολύ σημαντική και με το να κρατάτε τις χειρολαβές μάλλον δεν την πετυχαίνετε. Πρέπει να κοιτάζετε ευθεία, η πλάτη και το κεφάλι σας να είναι ίσια και να μην σκύβετε μπροστά, καθώς αυτό μπορεί να σας προκαλέσει πόνο στο σβέρκο, στην πλάτη και τους ώμους.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Δεν το είχαν ξαναδεί αυτό που περπατούσε στην παραλία.

Εύβοια: Βάζουν σε τσουβάλια τους θησαυρούς

Πανικός στην παραλία της Χαλκίδας – Άνδρας απειλούσε να μαχαιρώσει περαστικούς

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.