Μια γιορτή που έρχεται με την πρώτη ημέρα του Φθινοπώρου.
Η Αγία Πηνελόπη υπήρξε μία από τις σαράντα ασκήτριες και μαθήτριες του Διακόνου Αμμούν, με καταγωγή από την Ανδριανούπολη της Θράκης.
Το 305 μ.Χ., ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Λικίνιος είχε εκδώσει διάταγμα για εξόντωση των χριστιανών, οι οποίοι αρνούνταν να προσκυνήσουν τα είδωλα. Σε αυτήν τη φοβερή εποχή έζησε και μαρτύρησε η Πηνελόπη, μαζί με τις αδερφές της και τον δάσκαλό τους.
Οι γυναίκες αυτές δεν υπέκυψαν στις προκλήσεις του τυράννου Λικινίου, με συνέπεια να υποστούν φρικτά βασανιστήρια. Τα βασανιστήρια ήταν φρικτά. Άλλες έριξε στην φωτιά και άλλες αποκεφάλισε. Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τιμά την μνήμη τους την 1 Σεπτεμβρίου.
Εύβοια ειδήσεις σήμεραΕύβοια: Πανικός με αυτό που είδαν στη θάλασσα
Εύβοια: Με 20 ευρώ βενζίνη θα βρεθείς στο πιο ρομαντικό σημείο του κόσμου
Έπαθαν πλάκα με το μυστήριο κύμα στην παλιά γέφυρα Χαλκίδας
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.