Κακοκαιρία Erminio Εύβοια: Τι θα γίνει με τα σχολεία, ποτε βγαίνουν οι ανακοινώσεις

Κακοκαιρία στην Εύβοια

Πολλοί αναγνώστες ρωτούν αν θα κλείσουν τα σχολεία ενόψει της κακοκαιρίας που είναι προ των πυλών

Η επικείμενη κακοκαιρία Erminio αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την Εύβοια την Τετάρτη 1 Απριλίου 2026, προκαλώντας έντονο προβληματισμό σε γονείς και μαθητές σχετικά με το αν θα υπάρξουν σχολεία κλειστά.

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα και το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, η Εύβοια βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού, καθώς προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλα ύψη νερού.

Πότε θα χτυπήσει η κακοκαιρία την Εύβοια

Η επιδείνωση του καιρού στην περιοχή αναμένεται να ξεκινήσει από τις προμεσημβρινές ώρες της Τετάρτης και να κορυφωθεί το απόγευμα, συνεχίζοντας μέχρι αργά τη νύχτα.

Αν και οι ώρες λειτουργίας των σχολείων φαίνεται πως δεν συμπίπτουν με το πιο σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας, η ένταση των φαινομένων (βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο) κρατά τις τοπικές αρχές σε απόλυτη επιφυλακή.

Θα ανακοινωθούν σχολεία κλειστά για την κακοκαιρία που έρχεται στην Εύβοια;

Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί επίσημη απόφαση για καθολικό κλείσιμο των σχολικών μονάδων στο νομό.

Ωστόσο, η εμπειρία από προηγούμενες κακοκαιρίες στην Εύβοια δείχνει ότι οι δήμαρχοι (π.χ. Χαλκιδέων, Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας) προβαίνουν σε ανακοινώσεις αργά το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας ή νωρίς το πρωί, ανάλογα με την εξέλιξη των προγνώσεων.

Οι παράγοντες που θα κρίνουν την απόφαση είναι:

– Η ασφάλεια της μετακίνησης των μαθητών, ειδικά σε ορεινές περιοχές ή περιοχές με ιστορικό πλημμυρών.

– Η πιθανότητα πρόωρης εκδήλωσης των φαινομένων πριν το μεσημέρι.

– Η κατάσταση του οδικού δικτύου λόγω των θυελλωδών ανέμων.


Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.