Η πραγματικότητα αποτυπώνεται αν κάποιος καθίσει έστω και τρεις ώρες δίπλα σε έναν γιατρό στην Εύβοια
Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ είχαμε αυτή την ευκαιρία και θα δείτε την πραγματικότητα που συμβαίνει στους δρόμους της Εύβοιας.
Ο γιατρός, στέκεται για λίγο έξω από το Κέντρο Υγείας πριν ξαναμπεί τρέχοντας. Δουλεύει εκεί πολλά χρόνια, αλλά όπως λέει, οι τελευταίοι μήνες τον έχουν αλλάξει.
«Αν καθίσεις εδώ δύο, τρεις ώρες… μόνο τόσο χρειάζεται», μου ψιθυρίζει, σκουπίζοντας τον ιδρώτα από το μέτωπο. «Θα καταλάβεις. Θα δεις τι σημαίνει να δουλεύεις σε μια περιοχή που μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη χωρίς να είναι πόλεμος».
Δεν υπερβάλλει. Τα ασθενοφόρα δεν προλαβαίνουν να κλείσουν πόρτες. Τα τροχαία δεν σταματούν ποτέ.
Μηχανάκια, αυτοκίνητα, δρόμοι στενοί και επικίνδυνοι, και άνθρωποι που φτάνουν λαχανιασμένοι, με αίμα στα χέρια ή στα ρούχα, ζητώντας βοήθεια για κάποιον δικό τους.
«Κάθε τρεις και λίγο… ατύχημα», συνεχίζει. «Δεν έχει σημασία η ώρα. Μπορεί να είναι μεσημέρι με ήλιο ή ξημερώματα. Οι σειρήνες δεν σταματούν. Μερικές φορές νομίζω ότι ακούω τον ήχο ακόμη κι όταν δεν υπάρχει».
Μέσα στο μικρό προαύλιο, ο ήχος από ένα παλιό ασθενοφόρο ξεκινά ξανά. Ο γιατρός σηκώνει στιγμιαία τα μάτια προς τον ουρανό, σαν να ζητάει μια ανάσα από εκεί ψηλά.
«Ξέρεις, δεν είναι μόνο η κούραση», λέει. «Είναι ότι βλέπεις ανθρώπους να πονάνε, να φοβούνται. Κι εσύ πρέπει να είσαι βράχος. Αλλά πόσο να αντέξει ένας άνθρωπος;»
Κι όμως, μένει. Μένει κάθε μέρα, κάθε βάρδια, σαν φρουρός μιας περιοχής που παλεύει αθόρυβα με έναν αόρατο εχθρό.
«Αυτό που με κρατά», λέει χαμηλά, «είναι πως όταν σώζεις έστω έναν… νιώθεις πως άξιζαν όλες οι νύχτες, όλη η αγωνία. Σαν να ανάβει μια μικρή φλόγα μέσα σου».
Καθώς μπαίνει ξανά μέσα, ο διάδρομος φωτίζεται από το νέο επείγον περιστατικό. Κι εκεί, μέσα στο χάος, ο ήρωας της καθημερινότητας, συνεχίζει.
Γιατί σε αυτή τη «εμπόλεμη» ζώνη της Εύβοιας, κάποιοι πρέπει να μένουν όρθιοι.
Περισσότερα νέα από την Εύβοια
Φτιάχνουν τον δρόμο για την πιο ωραία παραλία της Εύβοιας
Αλιβέρι – Κύμη: Χάνεται μια τάξη δημοτικού κάθε χρόνο
Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News και προσθέστε το στα αποτελέσματα αναζήτησης για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.
Δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianews του Γιώργου Κουτσελίνη.

Ο Γιώργος Κουτσελίνης είναι ένας έμπειρος και καταξιωμένος δημοσιογράφος, του οποίου η επαγγελματική διαδρομή συνδυάζει τη βαθιά γνώση της τοπικής κοινωνίας με την εμπειρία στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Με καταγωγή από την Κύμη, όπου και αποφοίτησε από το Λύκειο το 1997, έθεσε από νωρίς τις διεθνείς ακαδημαϊκές βάσεις για την καριέρα του. Σπούδασε δημοσιογραφία στο αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο του Paisley στη Σκωτία, από όπου αποφοίτησε το 2003, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και μια σύγχρονη οπτική για τον χώρο της ενημέρωσης.
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, αφοσιώθηκε στο πάθος του για τη δημοσιογραφία. Για μία ολόκληρη δεκαετία (2009-2019), υπήρξε η φωνή και η εικόνα της Εύβοιας για έναν από τους κορυφαίους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, τον ALPHA, καλύπτοντας με συνέπεια και αξιοπιστία όλα τα μεγάλα γεγονότα της περιοχής.
Η πορεία του συνεχίστηκε με σημαντικές συνεργασίες σε πανελλαδικό επίπεδο, με πιο πρόσφατη αυτή στην επιτυχημένη ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, ο Γιώργος Κουτσελίνης έχει κατακτήσει και τον κόσμο του ραδιοφώνου. Σήμερα, βρίσκεται καθημερινά στο τιμόνι της πρωινής ζώνης του Live FM, από τις 10:00 έως τις 13:00, όπου με τον δυναμικό του λόγο, το χιούμορ και την καίρια ανάλυση της επικαιρότητας, έχει χτίσει μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με το ακροατήριό του.
Ο ιστότοπος, υπό τη διεύθυνση του δημοσιογράφου Γιώργου Κουτσελίνη, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως τοπικά νέα, κοινωνικά ζητήματα και έκτακτα περιστατικά.
Παρέχει κατηγορίες όπως “Βόρεια Εύβοια” και “Νότια Εύβοια” για στοχευμένη ενημέρωση, καθώς και ενότητες για τα τελευταία νέα και ρεπορτάζ από την περιοχή.


