Θα κάνουν μαραθώνιο κολύμβησης στην Βόρεια Εύβοια

Στις 2-4 Ιουλίου 2021, ο θρύλος συναντά την ιστορία. Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης επιστρέφει, μετά την ιστορική αναβίωσή του, για 2η συνεχή χρονιά, στις 2-4 Ιουλίου 2021, στο Αρτεμίσιο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, με απόλυτη ασφάλεια, το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Η αυθεντική διαδρομή

Μετά και την περσινή συμμετοχή, ύστερα από 2.500 χρόνια, ονομάτων παγκόσμιας κλάσης, η αυθεντική διαδρομή των 10χλμ. αναβιώνει εκ νέου παρέχοντας τη δυνατότητα σε κολυμβητές από όλο τον κόσμο να κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ.

Οι αθλητές θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Σκυλλία και της κόρης του Ύδνας, τους πρώτους δηλαδή κολυμβητές υπεραποστάσεων, σύμφωνα με τον Πατέρα της Ιστορίας, Ηρόδοτο, που βοηθήσαν τις ελληνικές δυνάμεις στην ιστορική ναυμαχία του Αρτεμισίου εναντίον του περσικού στόλου.

Η απαιτητική διαδρομή θα διεξαχθεί στα στενά του Αρτεμισίου, ενώνοντας τη Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τους νομούς Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας.

Εύβοια νέα σήμερα

Εύβοια: Κινδυνεύουν ζωές όταν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο

Εύβοια: Έπαθαν πλάκα όταν πρόσεξαν καλύτερα το μεγάλο ψάρι που ήταν στην παραλία

ADVERTISING

Χαλκίδα: Άφωνοι οι επισκέπτες με αυτό το πανέμορφο πλάσμα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ.

ADVERTISING

Ακολουθήστε το evianews.com στο Google News  για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα.

Δείτε τα τελευταία νέα από τη Χαλκίδα και την Εύβοια με την υπογραφή του evianewsτου Γιώργου Κουτσελίνη.