Εύβοια: Σε ποια σχολεία της Χαλκίδας θέλουν να στείλουν πρόσφυγες;

Τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια της Χαλκίδας άνοιξαν και το κράτος θέλει να στείλει πρόσφυγες από την Δομή της Ριτσώνας.

Σε ποια δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας θέλουν να πάνε πρόσφυγες;

Σε πρώτη φάση, πρόκειται για 271 μαθητές που είναι μετανάστες από τη Δομή της Ριτσώνας και θα ενταχθούν στα δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας. Για τα γυμνάσια δεν υπάρχει καμία απόφαση για την ώρα. Το υπουργείο παιδείας σχεδιάζει να τους στείλει στα Δημοτικά σχολεία Ανθηδόνας, Δροσιάς, Βαθέος Αυλίδας, Φάρου Αυλίδας, Παραλίας Αυλίδας, Νέας Λαμψάκου Ληλαντίων και στο 23ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας.

Από την πρώτη στιγμή η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα είχε εκφράσει την αντίθεση της εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας.

Πάρθηκε και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Η Δήμαρχος, με την συναίνεση πλέον και του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάει να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση μαθητών-προσφύγων σε διδακτήρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος και να επανεξεταστεί η κατανομή των μαθητών αυτών στα διδακτήρια του Δήμου Χαλκιδέων για το επόμενο σχολικό έτος.