4 τρόποι για να χάσετε κιλά στην Εύβοια!

Οι τέσσερις πιο σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για τους ενήλικες που θέλουν να χάσουν βάρος είναι οι εξής:

 1. Βεβαιωθείτε ότι το μόνο φαγητό στον πάγκο της κουζίνας είναι ένα μπολ με φρούτα.
  Μία από τις πρόσφατες μελέτες του Wansink δείχνει ότι αν υπάρχουν πατατάκια που φαίνονται στην κουζίνα (ή άλλου είδους σνακ), αυτό μπορεί να προσθέσει ακόμη και τέσσερα κιλά σε μια γυναίκα -σε ένα χρόνο.
 2. Σε εστιατόρια, παραγγείλτε μισές μερίδες ή χρησιμοποιήστε τον «κανόνα των 2»
  Ο Κανόνας των Δύο: «Παραγγείλετε ένα κυρίως πιάτο που σας φαίνεται ικανοποιητικό και επιλέξτε μόνο δύο ακόμη συνοδευτικά. Μπορεί να είναι ένα ορεκτικό και ένα ποτήρι κρασί, ένα ψωμί και ένα επιδόρπιο, δύο ψωμάκια κλπ. Αυτό θα σας οδηγήσει να επιλέξετε τα δύο φαγητά που θέλετε περισσότερο χωρίς να αισθάνεστε ότι στερείστε. «Κάντε αυτό και θα φάτε 21-23% λιγότερες θερμίδες, σύμφωνα με τα ευρήματα του επιστήμονα».
 3. Στο σούπερ μάρκετ, γεμίστε μεγάλο μέρος του καλαθιού σας με φρούτα και λαχανικά
  Είναι η ενέργεια «τρώμε ό, τι βλέπουμε» στη δράση. Επίσης, μασήστε τσίχλα. Οι καταναλωτές που κρατούσαν το στόμα τους απασχολημένο με τσίχλα χωρίς ζάχαρη ενώ ψώνιζαν, αγόραζαν 7% λιγότερο πρόχειρο φαγητό.
 4. Μην τρώτε πάνω στο γραφείο σας
  Επιλέξτε να φάτε το γεύμα σας στην κουζίνα του γραφείου και όχι μπροστά από έναν υπολογιστή. Επίσης, όταν ψωνίζετε από την καφετέρια, πληρώστε με μετρητά. Οι άνθρωποι που πληρώνουν με μετρητά στη δουλειά αγοράζουν λιγότερα αναψυκτικά και επιδόρπια.