4 συμβουλές για το πώς να κερδίσετε χρήματα από το Google Ads

Είτε είστε αρχάριος είτε έχετε εμπειρία στην διαδικτυακή επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί να έχετε ερωτήσεις σχετικά με το πώς να κερδίσετε χρήματα από τις GoogleAds. Ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που απαιτεί λίγες ρυθμίσεις και συντήρηση είναι το πρόγραμμα AdSense της Google. Μόλις ενσωματωθεί σε έναν ιστότοπο, θα εκτελεστεί από μόνο του.

Φυσικά, το να κερδίζετε χρήματα με τις διαφημίσεις Google δεν είναι μια αυτόματη διαδικασία. Όπως και με όλες τις άλλες διαδικτυακές ευκαιρίες εισοδήματος, ο πρώτος στόχος σας για να πετύχετε είναι να αποκτήσετε κάποια τεχνική τεχνογνωσία για το πώς λειτουργεί το πρόγραμμα Google AdSense. Αυτό θα καθορίσει το ποσό των εσόδων που θα μπορέσετε να δημιουργήσετε. Φυσικά για να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, ο οποίος θα σας παρέχει τις υπηρεσίες του και θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα, λόγω της εμπειρίας και  της εξειδίκευσης του στο αντικείμενο. Αυτό θα σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήματα αφού δεν θα εργάζεστε εις βάρος της επιχείρηση σας ασχολούμενος με δραστηριότητες που δεν έχετε την κατάλληλη εμπειρία.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που επηρεάζουν τις τοποθετήσεις διαφημίσεων σε έναν ιστότοπο. Οι διαφημίσεις Google είναι είτε διαφημίσεις με κείμενο είτε γραφικές διαφημίσεις που εμφανίζονται με βάση το περιεχόμενο μιας συγκεκριμένης σελίδας ή ενός άρθρου, το κοινό ενός συγκεκριμένου ιστότοπου ή τις προτιμήσεις ενός διαφημιζόμενου. Σύμφωνα με την Google, «ανάλυση λέξεων-κλειδιών, συχνότητα λέξεων, μέγεθος γραμματοσειράς και η συνολική δομή συνδέσμων του ιστού» είναι τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να αποφασίσουν ποιες διαφημίσεις πηγαίνουν σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Είναι σημαντικό να το θυμάστε αυτό γιατί θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε το είδος του περιεχομένου για τον ιστότοπό σας.

Για να κερδίσετε χρήματα από διαφημίσεις Google, θα πρέπει να έχετε υπόψη σας τα ακόλουθα κριτήρια:

1. Τα άρθρα σας στοχεύουν καλά στο κοινό σας; Βεβαιωθείτε ότι προτού ακόμη σκεφτείτε να εγγραφείτε σε λογαριασμό Google AdSense ότι ξοδεύετε χρόνο για να προσδιορίσετε την αγορά σας. Οι αναγνώστες σας είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις του ιστότοπού σας εάν τα άρθρα και οι λέξεις-κλειδιά σας είναι πολύ στοχευμένα.

2. Το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου σας δημιουργεί στοχευμένες διαφημίσεις; Η αυτοματοποιημένη διαδικασία τοποθέτησης διαφημίσεων έχει δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά, οι διαφημίσεις Google προσφέρονται για την προσέγγιση plug-and-play, που σημαίνει ότι μπορούν να προβάλλονται αυτόματα. Το μειονέκτημα αυτού είναι ότι έχετε πολύ μικρό έλεγχο σε αυτό που εμφανίζεται στον ιστότοπό σας. Εάν το περιεχόμενό σας δεν δημιουργεί στοχευμένες διαφημίσεις, είναι πιθανό να μην λάβετε αρκετά κλικ και έσοδα από τον ιστότοπό σας.

3. Τι θέλετε να κάνουν οι αναγνώστες σας όταν έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας; Η γνώση της πρόθεσης του κοινού σας είναι σημαντική, προκειμένου να αποκομίσετε έσοδα από τις διαφημίσεις Google. Ορισμένα είδη περιεχομένου είναι καλύτερα από άλλα για να πείσουν τους ανθρώπους να κάνουν κλικ σε διαφημίσεις. Για παράδειγμα, ένα άρθρο που μιλά για τους «πέντε καλύτερους καναπέδες για σαλόνια» πιθανότατα θα πήγαινε καλύτερα από ένα άρθρο για την «ιστορία των καναπέδων». Γιατί; Οι αναγνώστες του πρώτου άρθρου είναι πολύ πιθανό να είναι πιθανοί αγοραστές, ενώ το δεύτερο άρθρο πιθανότατα θα προσελκύσει εκείνους που είναι απλοί περιστασιακοί αναγνώστες που αναζητούν κάτι ενδιαφέρον για ανάγνωση. Προφανώς, όσοι βρίσκονται σε «διαδικασία αγοράς» είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις.

4. Πόσο καλά βρίσκονται οι διαφημίσεις σας στον ιστότοπό σας; Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έσοδα από το AdSense, τότε πρέπει να έχετε καλό περιεχόμενο, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να βρείτε το σωστό μέρος στην ιστοσελίδα σας για να εισάγετε διαφημίσεις. Δεν υπάρχει κανόνας σχετικά με το καλύτερο μέρος για την εισαγωγή διαφημίσεων – μπορεί να διαφέρει από τον ένα ιστότοπο στον άλλο.

Είτε σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το AdSense ως κύρια, είτε ως δευτερεύουσα πηγή εισοδήματος στο διαδίκτυο, μπορεί να σας ενισχύσει εάν εφαρμόσετε μια αποτελεσματική στρατηγική.