Εύβοια: Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται ήχοι στο δάσος

ευβοια, ηχοι, δασοσ

Ξαφνικά άρχισαν να ακούγονται ήχοι μέσα στο δάσος από τα πεύκα και τα έλατα στην Εύβοια.

Μπορεί να επικρατούσε ομίχλη και να έμοιαζε σαν ταινία του Χιτσκοκ το τοπίο, ο ήχος όμως ήταν συναρπαστικός.

Όποιοι βρέθηκαν στο δάσος πραγματικά ήταν σαν να ζούσαν σε μια άλλη διάσταση.

Ο καιρός ήταν ομιχλώδης και πραγματικά έζησαν την μαγεία της φύσης.

Εκατοντάδες αθλητές βρέθηκαν στο δάσος και έπαθαν πλάκα όταν μέσα από την ομίχλη ακούγονταν ο μαγικός ήχος της Εύβοιας.

Η σύνδεση μεταξύ αθλητισμού και βουνού είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς το βουνό προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον που ενθαρρύνει διάφορες δραστηριότητες και αθλήματα.

Τους αθλητές εξέπληξε ο ήχος του βιολιστή Κωνσταντίνου Μπόκαρη, που έπαιζε σε ρυθμούς Καβοντοριτικου μέσα στο ομιχλώδες ελατοδάσος, δίνοντας μια διαφορετική νότα ηρεμίας στον αγώνα τους.

Είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχει στην διοργάνωση, δίνοντας μια μουσική πινελιά μέσα στην φύση.

Το ίδιο είχε γίνει και πέρσι. Στον τερματισμό τους περίμενε ζεστός παραδοσιακός τραχανάς καθώς και άλλα τοπικά εδέσματα που προσέφεραν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Ο μαγικός ήχος του βιολιού μέσα στο δάσος της Εύβοιας

Διθυραμβικά ήταν σχόλια τόσο από τους 600 αθλητές που πήραν μέρος, όσο και από τους επισκέπτες συγκεντρώνει το 3o DIRFYS TRAIL RUN.

ευβοια, ηχοι, δασοσ

Ένας αγώνας που εμπνεύστηκε και υλοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ευβοίας, με σκοπό τόσο η δρομική κοινότητα , όσο και ο κόσμος να γνωρίσει την υπέροχη οροσειρά της Δίρφυς, και να εκφράσει την αντίθεσή της στην κατασκευή Αιολικών Πάρκων στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Καβοντορίτικος ηχούσε στην πιο ψηλή κορφή της Εύβοιας

Ο καβοντορίτικος χορός είναι ένας παραδοσιακός κυκλικός χορός της Εύβοιας, που χορεύεται κυρίως στα χωριά του Καβοντόρου, στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού.

Ο χορός έχει καταγωγή από τις αρβανίτικες κοινότητες της περιοχής και είναι στενά συνδεδεμένος με τη μουσική του, η οποία παίζεται από τσαμπούνα, λύρα ή βιολί.

Ο καβοντορίτικος είναι ένας ζωηρός χορός με μέτρο 2/4.

Οι χορευτές πιάνονται σταυρωτά από τον καρπό και κινούνται κυκλικά προς τα δεξιά. Τα βήματα του χορού είναι απλά και ρυθμικά, και οι χορευτές συχνά συνοδεύουν τον χορό με τραγούδια.

Ο καβοντορίτικος χορός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χορευτικά κομμάτια της Εύβοιας και χορεύεται σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις της περιοχής, όπως πανηγύρια, γάμους και βαφτίσια.

ευβοια, ηχοι, δασοσ

Για άλλη μια χρονιά βέβαια ακούστηκε από την πιο ψηλή κορυφή της Εύβοιας και παρά τους ισχυρούς ανέμους, το βιολί αντηχούσε παντού.