Δύο θάνατοι μέσα σε μια μέρα σε παραλίες της Χαλκίδας

2 θάνατοι μέσα σε μία ημέρα στη Χαλκίδα.

Σοκαρισμένοι ήταν οι λουόμενοι στις παραλίες Λευκαντί και Σουβάλα Χαλκίδας.

Στην παραλία Λευκαντί, ένας άντρας 75 ετών έχασε τις αισθήσεις του, την ώρα που κολυμπούσε.

Το ίδιο έγινε με έναν 54χρονο άντρα στην Σουβάλα.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι λουόμενοι έτρεξαν να βοηθήσουν και κάλεσαν και ασθενοφόρο που τους μετέφερε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Δυστυχώς ήταν νεκροί και οι δύο, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους.

Οι πνιγμοί της τελευταίες μέρες στην Εύβοια, είναι μια τραγική υπενθύμιση του κινδύνου που κρύβει η θάλασσα.

Είναι σημαντικό να τηρούμε τους κανόνες ασφαλείας όταν κολυμπάμε, όπως να μην κολυμπάμε μόνοι μας, να μην κολυμπάμε σε μέρη με ισχυρά ρεύματα και να μην κολυμπάμε όταν είμαστε κουρασμένοι.

Τι κάνουμε σε περίπτωση πνιγμού;

Ο πνιγμός είναι μια σοβαρή κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Εάν δείτε κάποιον να πνίγεται, είναι σημαντικό να δράσετε αμέσως. Ακολουθούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για την αντιμετώπιση του πνιγμού:

Καλέστε το 166 ή το 112.

Εάν το θύμα είναι συνειδητό, βοηθήστε το να βγει από το νερό και να αναπνεύσει. Αν είναι αναίσθητο, ξεκινήστε τεχνητή αναπνοή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

Συνεχίστε την ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει βοήθεια.

Εάν το θύμα είναι συνειδητό, αλλά έχει δυσκολία στην αναπνοή, βοηθήστε το να ξαπλώσει σε ένα άνετο μέρος και να σηκώσει τα πόδια του. Ενθαρρύνετέ το να αναπνεύσει αργά και βαθιά.

Εάν το θύμα είναι αναίσθητο, ξεκινήστε τεχνητή αναπνοή και καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Για να κάνετε τεχνητή αναπνοή, βάλτε το στόμα σας πάνω από το στόμα του θύματος και φυσήξτε δυνατά. Για να κάνετε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τοποθετήστε τα χέρια σας στο κέντρο του θώρακα και κάντε δυνατές πιέσεις.

Συνεχίστε την ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει βοήθεια.

Ο πνιγμός είναι μια σοβαρή κατάσταση, αλλά με την έγκαιρη αντιμετώπιση, το θύμα μπορεί να σωθεί.