Πυκνό χιόνι στη Χαλκίδα έως το βράδυ της Τρίτης – Νέο έκτακτο δελτίο

Θα συνεχίσει να ρίχνει χιόνι για τα επόμενα 24ωρα- Δείτε πως είναι τώρα ο δρόμος Χαλκίδα- Σχηματάρι!

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού ήρθε από την ΕΜΥ. Η κακοκαιρία «Μήδεια» θα αγριέψει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ώρες και ο καιρός στην Εύβοια, θα παραμείνει πολύ χειμωνιάτικος έως την Τετάρτη.

Ότι ο καιρός θα ήταν… πολύ χειμωνιάτικο τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη, το γνωρίζαμε. Απλά σήμερα μεσημέρι της Δευτέρας (15.02.2021) και ενώ η κακοκαιρία «Μήδεια» έχει δείξει τα δόντια της και έχει προκαλέσει προβλήματα στην Εύβοια με περιοχές χωρίς ρεύμα, η ΕΜΥ εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Πρόκειται για έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που προβλέπει πυκνή χιονόπτωση και στη Χαλκίδα αλλά και στην Νότια Εύβοια, τις επόμενες ώρες.

Τι τονίζεται στο νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται σήμερα Δευτέρα (15-02-2021) στην Εύβοια και θα συνεχιστούν και αύριο Τρίτη (16-02-2021) οι πυκνές χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-02-2021) οι χιονοπτώσεις βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη όπου θα είναι πυκνές, μετά το μεσημέρι όμως θα εξασθενήσουν. Ο ισχυρός παγετός που ήδη επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, την Τετάρτη (17-02-2021) θα σημειωθεί και στην Εύβοια.

Ο δρόμος Σχηματάρι – Χαλκίδα

H Εθνική Οδός Σχηματάρι – Χαλκίδα έχει ντυθεί στα «λευκά» και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συνεχίζουν τις προσπάθειες άνθρωποι και μηχανές στην περιοχή για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται, με συνέπεια να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα. Τα μηχανήματα παρεμβαίνουν συνεχώς και μέχρι στιγμής κρατούν τον δρόμο ανοιχτό.

Δεκάδες εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται στο δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό. Από τις 2 τα ξημερώματα που καταγράφεται χιονόπτωση στην περιοχή κατάφεραν και κράτησαν ανοιχτό τον δρόμο.

H Εθνική Οδός Σχηματάρι – Χαλκίδα έχει ντυθεί στα «λευκά» και η κίνηση των οχημάτων να γίνεται χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Προσοχή στους δρόμους

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί αυτές τις ημέρες, που θα κινούνται σε χιονισμένο οδόστρωμα.

Καταρχάς, πρέπει να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Ιδίως σε συνθήκες χιονόπτωσης, μετακινηθείτε μόνο όταν είναι εντελώς απαραίτητο.

Σε περίπτωση που κινείστε κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης, ανάψτε τα φώτα ομίχλης του αυτοκινήτου σας για να έχετε καλή ορατότητα και να σας βλέπουν οι οδηγοί.

Κινούμενοι σε χιονισμένο δρόμο ακόμη και εάν έχει καθαριστεί από εκχιονιστικά μηχανήματα ή και κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης, μειώστε ταχύτητα.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε σταθερή αυτή τη –χαμηλή– ταχύτητα. Μην κάνετε απότομες κινήσεις, μην επιταχύνετε/επιβραδύνετε απότομα, αλλάζετε σχέσεις σταδιακά και στο φρενάρισμα πατήστε πολύ απαλά και σταδιακά το πεντάλ.

Ελέγχετε συνεχώς το δρόμο και επιλέξτε σημεία που δεν έχουν πάγο. Επίσης, κρατήστε πολύ μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Μην προσπαθήσετε να ανεβείτε μια ανηφόρα ή να κατέβετε μια κατηφόρα αν δεν είσαστε σίγουροι ότι δεν γλιστράει.